15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşların meydanlarda tuttuğu Demokrasi Nöbetleri 26’ncı gününde sona erdi. Nöbetin son gününde Ümraniyeliler de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu.
26 gündür devam eden Demokrasi Nöbetleri’ne son gününe de vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Vatandaşlar, Ümraniye Şehitler Meydanı’nda nöbetin son gününde meydanı doldurdu. Programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can vatandaşlarla birlikte nöbet tutarak, darbelerin karşısında demokrasi vurgusu yaptı.
"Onlar uykularında al bayrağı gördüler"
Yaşanılanların genç nesil için iyi bir eğitim olduğunu belirten Başkan Hasan Can, "Şu bir ay ben dostlarıma, buradan sizlere herkese şunu söyledim: Bu aynı genç nesil için çocuklarımız için inanılmaz bir eğitim alanıdır. Yani vatan nedir, bayrak nedir, vatan için ne yapmak lazım diye çocuklarımızın bunları kavrayabilmesi için inanılmaz bir eğitim fırsatının önümüze çıktığını ve mutlaka nöbetlere çocuklarımızı getirin diyerek bu düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım ve sizler de getirdiniz. Nöbet noktalarında uyudu çocuklarımız. Sanmayın ki uyudular. Onlar uykularında al bayrağı gördüler" şeklinde konuştu.
"Rabbimize ne kadar şükretsek azdır"
"Çok şükür ki bugünleri Rabbim bize görmeyi nasip etti" diyen Başkan Can, "Kaç gün oldu hatırlamıyorum, günleri şaşırdık saymayı unuttuk. Ama azmimizden, kararlılığımızdan, gayretimizden ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik millet olarak. Ne kadar şükretsek Rabbimize azdır diye düşünüyorum. Yaklaşık 1 aya yakın zamandan bu yana burada birçok insan birçok söz söyledi. Artık sözün bittiği yerde olduğumuzu gördüğümüz için bu tablo yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Belki içinde yaşadığımız bugünlerde müthiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Millet yürüdü ve millet durdurdu diye tarif edeceğiz belki. Ancak derinlemesine neler yaşadığımızı belki altı ay sonra belki altı sene sonra tarih kitaplarında nasıl bir felaketle karşılaştığımızı idrak etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmaların ardından vatandaşlar sabah saatlerine kadar nöbet tuttu.