Üsküdar Belediye Meclisi, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı ortak bir kamuoyu bildirisi yayınlamak üzere olağanüstü toplandı.
Üsküdar Belediye Meclisi üyeleri, yeni hizmet binası Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıda 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine sert bir dille tepki gösterdi. Şehitlerin anıldığı toplantıda meclis üyeleri terör saldırıları ve darbe girişimine karşı birlik mesajı verdi.
"Amacımız şehitlerimizin hatırasını yaşatmak"
Olağanüstü oturuma Başkanlık eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu kamuoyu bildirisinde bizim tek amacımız, şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, yakınlarının acılarını hafifletmektir" dedi.
Başkan Hilmi Türkmen, daha sonra söz hakkı isteyen Meclis Üyelerine tek tek söz verdi. AK Partili ve CHP’li Meclis Üyeleri de, darbe girişimini kınadı.
Başkan Hilmi Türkmen, şehitlerin isminin sokaklara verilmesi yönünde paylaşımlarda bulunulmasının ardından konuyla ilgilendiklerini belirterek, "Şehitlerimiz için Üsküdar Müftülüğümüzle birlikte hatim programı düzenleniyor. Kısıklı’da topyekun bir birliktelik var. Bu program, Cumaya kadar sürecek. Cuma günü de bir hatim programı yapılacak" dedi.
Meclis Üyelerinin görüşlerini paylaşmasının ardından AK Parti’li ve CHP’li Meclis üyelerinin onayı ile kabul edilen ortak bildiri Başkan Hilmi Türkmen tarafından okundu.
Üsküdar Belediye Meclisi’nin darbe girişimine karşı ortak bildirisi şöyle:
"Vatandaşı olmakla kıvanç duyduğumuz, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz mliletimiz 15-16 Temmuz 2016 gecesi, eşi ve benzeri görülmemiş bir  ihanet ve terör saldırısına maruz kalmış, bu saldırılarda 208 güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşımız şehit düşmüş ve binlercesi de yaralanmıştır. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde ve devletimizin değişik kademelerinde bir ur gibi yuvalanmış bulunan PDY/FETÖ adlı ihanet şebekesinin başlattığı bu hareket, gönlü vatan ve millet sevgisi ile dolu asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın canlarını ortaya koyarak gerçekleştirdikleri mücadele sonucunda saatler içerisinde berhava edilmiştir.
Devletimizin Cumhurbaşkanını öldürmeyi, meşru yasama ve yürütme organlarını ortadan kaldırmayı, amaçlayan bu hain terör örgütü mensuplarına karşı ilçemizde halkımız tarafından tarihe altın harflerle geçecek bir destan yazılmıştır. Boğaz Köprüsünde, Çengelköy’de, Kuleli’de, Acıbadem’de, Üsküdar halkı, seçmiş olduğu muhtarlarımızla birlikte tek silahları olan imanları, yüreklerini ve bedenlerini ortaya koyarak hain kalkışmanın püskürtülmesinde en önemli rolü oynamıştır.
Bu kutlu mücadelede ilçemiz sınırları içinde maalesef 25 yurttaşımızı şehit verdik. Üsküdar Belediye Meclisi olarak bütün şehitlerimizi saygı ile anıyor, hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine de metanet ve sabır, bütün yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Üsküdar Belediye Meclisi gösterilen bu büyük kahramanlıkların asla unutulmaması ve şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, yakınlarının acılarının paylaşılması için gerekli her türlü kararın alınmasını sağlayacaktır.
Belediye Meclisimizin her bir üyesi, devletimize ve milletimize yönelik her türlü kalkışma ve darbe girişimi ile terör saldırılarına karşı takatının sonuna kadar mücadele etmeye ve gerekirse canını dahi vermeye kararlıdır. Bu azim ve kararlılıkla milletimize ve devletimize yapılan bu hain saldırıları ve terör olaylarını şiddetle telin ediyoruz."