Üsküdar Belediyesi, 15 Temmuz şehit aileleri ve gazilerine Boğaz turu düzenledi.
15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleri ve gaziler, Üsküdar Belediyesi tarafından Boğaz turuna çıkarıldı. Saat 13.00’de başlayan ve saat 16.00’da Üsküdar’da son bulan tura şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Üsküdar Belediye Başkan’ı Av. Hilmi Türkmen de katıldı. Boğaz turunda şehitler için Kur’an okundu. Turda çocuklar martılara simit atarken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçilirken Türk bayraklı balonlar havaya bırakıldı.
Teknede konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Bizim tarihimizde bizim geçmişimizde bir 15 Temmuz gerçeği var. Öyle bir gerçek ki tarihe kara bir sayfa yazılmasını isteyen o hain çete örgütü aslında bu milletin 16 Temmuz tarihi itibariyle yeni bir altın sayfa açılmasını da kendileri istemeseler de şehitlerimizin, gazilerimizin bu aziz milletin ve elbette ki Allah’ın yardımıyla yeni bir sayfa açılmış oldu. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin. Geride bıraktığı kederli ailelerine milletimize başsağlığı diliyorum.  Muhterem gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Şehitlerimiz gazilerimiz hain FETÖ örgütüne ve onun ortaklarına sizlere bu cennet yurdumuzu asla müsaade etmeyiz. Sizlere bu cennet yurdumuzda hayat hakkı tanımayız. Sizin yeriniz bu güzel ülkemiz, yurdumuz değil olsa olsa siz örgüt üyelerine sizin yerinin hem bu dünyada zindanlar, öbür dünyada da cehennem çukuru dediniz” ifadelerini kullandı.
Şehit Mustafa Kaymakçı’nın annesi Aysel Kaymakçı, “Büyük oğlum köprüde şehit düştü. Allah razı olsun, etkinliklerden sevinç duyuyorum. Ama bir yerde de duygulanıyor insan. Vatanımız sağ olsun, Allah razı olsun hepsinden” dedi.