Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sanatçılar Üsküdar’da konser verdi. Uluslararası müzik otoriteleri tarafından geleceğin ünlü piyanistleri arasında gösterilen Tambi Asaad Cimuk da sahne alarak müzikseverlere eşsiz bir gece yaşattı.
Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Gençlik Merkezi’nde "Suriye İçin Sanat" konseri gerçekleştirildi. Konserde Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan müzisyenler sahne aldı. Müzisyenler arasında geleceğin müzik dehası olarak gösterilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk’un performansı büyük ilgi gördü. Tambi Asaad Cimuk, ülkesindeki savaşın bitmesini istediğini belirterek, “Çok üzgünüm, umarım çok yakında savaş biter. Çünkü orada insanlar ölüyor savaşın yüzünden, savaştan her zaman kaybeden sivil insan oluyor. Kazanan her zaman kötü adam oluyor. Politik için, güç için, para için hepsi bu savaş oluyor zaten. Umarım yakında biter ve ben Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum. Türk vatandaşlığına geçtiğim için de daha çok mutluyum. Bu yeni bir başlangıç benim için. İnşallah ileride güzel şeyler olacak” dedi.
"MÜZİK ÇOK GÜZEL ŞEY"
Kendisi için Türkiye’de güzel fırsatlar olduğunu belirten piyanist Tambi Asaad Cimuk, “Hükümetten olsun, halktan olsun Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Çünkü bu fırsatlar benim için çok güzel oldu. Bursa’da oturuyorum, Bursa’daki Büyükşehir olsun, valilik olsun, onlar çok yardım etti. Umarım ileride daha profesyonel organizasyonlar olur ve bende katılmak isterim. Ben müzik dehası filan hiç değilim, sadece müzik seviyorum, çalışarak severek yapıyorum. Yaptığım şeyde de eğlenerek ve sevgiyle de yapıyorum. Çünkü müzik çok güzel şey ve insanları da çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.