Üsküdar Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle Üsküdar’da iskelesinde vapurla yolculuk yapan vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşlara aşure ikram eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yolcuların Muharrem ayını tebrik etti.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen aşure ikramı 09. 00’da başladı. Vapurla Üsküdar’dan Emönönü’ne geçecek olan vatandaşlar aşure dağıtımından çok memnun kaldıkları söyledi. Üsküdar Belediyesi’nin kendi bünyesinden yapılan 40 bin kâse aşure ilçe genelinden gün boyu dağıtılacak.
Aşure dağıtımı ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Bugün 10 Muharrem. 1438- 11 Ekim 2016 .Bizim için anlamlı bir gün. Aşure günü. Bugün bizin geleneklerimize ve inancımıza göre Nuh’un gemisinin selamete erdiği gün, Hazreti Âdem’in tövbesinin kabul edildiği gün, Musa’nın firavunun zulmünden kurtulduğu gün, Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği gün. Bugün bizdeki gelenek aşure yapıp komşulara, dostlara dağıtma günüdür. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bugün aşure ikram edelim hemşerilerimize dedik. Bir farklı bir şey olsun. Üsküdar’dan vapurla karşıya geçecek olan dostlarımıza Nuh’un gemisini de çağrıştıracak şekilde gemide aşure ikram edelim dedik” şeklinde konuştu.