Büyükçekmece’de, Temiz Spor, Temiz Nesil sloganından hareketle Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele semineri düzenlendi. Seminerde uyuşturucunun insan sağlığına zararları ve mücadele yöntemi konuşuldu.
Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Temiz Spor, Temiz Nesil sloganından hareketle Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele semineri düzenledi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminere 500 kişi katıldı.
Seminere başta Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olmak üzere, Belediye Meclis Üyesi Tamer Canbaz, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Yazır, Reşit Oral, Serap Erdil, Koordinatör Selami İnce, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Büyükçekmece’deki liselerden öğrenciler katıldı.
SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi, Bedia Muvahhit Gösteri Salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, doping ve uyuşturucunun sportif faaliyetler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Konuşmasında doping ve uyuşturucu kullanımının insan bedeni üzerindeki zararını örneklerle anlatan Ilıcak, temiz sporun önemine vurgu yaptı.
"DOPİNG YAPAN REZİL OLUR"
Seminer sonrasında Ilıcak’a çiçek ve plaket takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, salonu dolduran gençlere şöyle seslendi: “Geleceğinizi doğru şekillendirmek için spor yapın, folklor oynayın, iyi arkadaşlar edinin. Kötü arkadaşlar hayatınızı karartmasın. Dopingden, uyuşturucudan uzak durun. Örnekleri gördük biliyorsunuz; doping insanı rezil eder, uyuşturucu rezil rüsva eder.”
"HER ŞEY GENÇLER İÇİN"
Büyükçekmece’nin her alanda öncü olması için çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Akgün, “Halk Akademisini hepiniz biliyorsunuz; şu an 23 bin öğrencimiz var. Halk Akademisi Büyükçekmece’nin her tarafında hizmet veriyor. Sporu hayatın bir parçası yapmak ve yaygınlaştırmak için de Spor Akademisini kurduk. Spor Akademisinde 3 bin olan öğrenci sayısını iki yıl içinde 15 bine çıkaracağız. Sizlerin spor yapmanız için her türlü olanağı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, daha sonra bir süre gençlerle sohbet etti.