30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Büyükçekmece’de düzenlenen törenle kutlandı. Törene, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Büyükçekmece’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Tören, Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı ve Subay Orduevi Müdürü Personel Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, mülki amirler, mahalle muhtarları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün önlem ve anlamına yönelik şiirler okundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk bırakma törenin ardından Büyükçekmece Kaymakamlığı’nda "Resmi Bayramlaşma" töreni gerçekleştirildi. Buradaki törenin sona ermesinin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutan ve Subay Orduevi Müdürü Personel Albay Caner Demirkol’u ziyaret ederek Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı.
"İnancın ve azmin zaferi"
"30 Ağustos Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir" mesajını veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "30 Ağustos Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. Büyük Zaferin 94. yıl dönümünde bu zaferi bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Büyük Zafer tüm milletimize kutlu olsun" ifadesini kullandı.