Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig Şampiyonu Zeytinburnu Belediyesi, Avrupa arenasına çıkıyor. Ülkemizi, Bulgaristan’daki Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonası’nda temsil edecek olan Zeytinburnu Belediyesi, ilk maçında ev sahibi Irbis Skate ile karşılaşacak.
Son iki senedir Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig Şampiyonluğu’nu kimseye kaptırmayan Zeytinburnu Belediyesi SK Buz Hokeyi Takımı, Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi macerasına başlıyor. Gözünü Avrupa Şampiyonluğu’na diken Zeytinburnu Belediyesi, Internatıonal Ice Hockey Federation’un (IIHF), Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenleyeceği IIHF Continental Cup’da, 30 Eylül Cuma günü saat 20.15’te ev sahibi Irbis Skate ile karşılaşacak.
Sokaklardan şampiyonluğa
6 yıl önce “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla hikayesi başlayan Zeytinburnu Belediyesi SK Buz Hokeyi Takımı, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara buz pistinde kayma fırsatının tanındığı sosyal sorumluk projesinde hayat buldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, “Sorunlu çocuklar için buz hokeyi takımı kuralım” fikriyle temelleri atılan takım, geçen sene başarılı bir performans sergileyerek, rakiplerini ardında bırakıp Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig şampiyonu oldu.
Hedef altın madalya
Zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını belirten Kulüp Başkanı Halit Albayrak, “Kolay maç yok, mücadelelerin hepsi zorlu geçecek. Al bayrağımızı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde dalgalandırmak istiyoruz. Bu bizim Avrupa’daki ikinci maceramız, rakiplerimiz tecrübeli ama bizim de geçen seneden deneyimiz var. Takım halinde hazırız. Hedefimiz, ne olursa olsun sahada performansımızın en iyisini sergileyip, ilk gruptan çıkmak ve Zeytinburnu’nu Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek” dedi.
Geçen sene grup “ikincisi” olmayı başardığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda bu kez liderliği göğüslemek isteyen Zeytinburnu Belediyesi, kupayı evine götürdüğü takdirde Türkiye Buz Hokeyi tarihinde bir ilki gerçekleştirecek.
Farklı ülkelerden 17 takımın mücadele edeceği IIHF Continental Cup’ın (Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası) grup maçları, 30 Eylül Cuma günü başlayacak. Ülkemizi A Grubu’nda temsil edecek olan Zeytinburnu Belediyesi, cuma günküIrbis-Skate maçından sonra 1 Ekim’de Sırbistan temsilcisi Partizan Belgrade ile 2 Ekim’de ise İsrail ekibi HC Bat Yam ile karşılaşacak.