Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen 2016-2017 Zeytinburnu Kültür Sanat Kursları kayıt dönemi başladı.
Her yıl binlerce öğrenciyi sanatla buluşturan Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, bu yıl da geleceğin sanatçılarını yetiştirmek adına harekete geçti. Tiyatro, yazarlık, diksiyon, bağlama, gitar, ney, piyano, kanun, keman, kemençe, ritim, şan, halk oyunları, fotoğrafçılık, karikatür, kaligrafi, ebru, hüsn-i hat, minyatür, tezhip, temel resim, yağlı boya ve rölyef atölyelerinde bir yıl boyunca eğitim alacak olan gençler, kültür sanat kurslarında kendi yeteneklerini keşfetme fırsatını yakalayacak.
Öğrencilere yabancı dil desteği
Sanatla iç içe bir sezon geçirerek kendilerine yeni bir hobi edinecek öğrenciler, aynı zamanda Arapça ve İngilizce kurslarında da yabancı dil seviyelerini ilerletme şansını elde edecek.
İlçede yaşayan gençlerin topluma kazandırılması, kötü alışkanlıklardan korunması ve kültür sanat faaliyetlerine yönlendirilmesi amacıyla öğrencileri eğiten uzman hocalar, gençleri eğitmekle kalmayıp, gelecekte yetenekleri doğrultusunda bir mesleğe eğilim göstermelerine de yardımcı oluyor.
Sertifikalı zanaat eğitimi
Katılımın ücretsiz olduğu kurslarda hüsn-i hat, minyatür, yağlı boya, tezhip ve ebru zanaatını öğrenen gençler, atölye çalışmaları sayesinde eserlerini sergileme fırsatını yakalarken, dönem sonunda kendilerine verilen sertifikaları almaya hak kazanıyor.
Ön başvuruların 16 Ekim tarihine kadar geçerli olduğu Zeytinburnu Kültür ve Sanat Kursları’na kayıt yaptırmak isteyen 15 yaş üstü gençlerin, (0)212-413-11-11-3608 numarasını arayarak kayıt hakkında bilgi almaları yeterli.