Zeytinburnu Meydanı’nda binlerce kişi darbe girişiminde bulunanlara karşı protesto gösterisinde bulundu. Darbe girişimini vatandaşlarla birlikte protesto eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Dünya tarihinde böylesi kutlu bir direniş olmamıştır" dedi.
Binlerce Zeytinburnulu, ilçe meydanında düzenlenen protesto gösterisine katılarak darbe girişiminde bulunanlara karşı birlik mesajı verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana çıkan vatandaşlar slogan atarak, darbe girişimini protesto etti. Vatandaşlara hitap eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, halkın gösterdiği direnişin dünya tarihinde örneği olmadığını kaydetti.
“Dünya tarihinde böylesi kutlu bir direniş olmamıştır”
Türk halkının darbe girişimi esnasında gösterdiği direnişin dünyada örneği olmadığını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Dünya tarihinde okuduğumuz, öğrendiğimiz kadarıyla bu yaşadığımız süreçte gördüğümüz kadarıyla böylesine kutlu bir direniş olmamıştır. İlk defa Türkiye’de oldu. Tarih yazdınız, tarihi yazdınız. Bundan sonra bu topraklarda yaşayanlar art niyetli olanlar bırakın harekete geçmeyi darbe yapmayı zihinlerinden dahi geçiremeyecekler. Bunun böyle olmasını sizler sağladınız. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Yüreğin yetiyorsa gel buraya dedik”
Darbe girişimi sırasında ABD’de bulunduğunu belirten Başkan Murat Aydın, “New York’un merkezinde yaklaşık 500 Türk ve bize destek veren insanlarla birlikte olduk. İkinci gün ise oradaki arkadaşlarımızla birlikte bir organizasyon yaptık. Pensilvanya’ya o alçağın, o şerefsizin, o din sömürücüsünün yaşadığı yerin önüne gittik. Yüreğin yetiyorsa eğer gel buraya dedik ve Amerika’ya seslendik. Amerikalılara bu katili, bu haini, bu demokrasi düşmanını bize vermelerini istedik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından halkı selamlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın alandan ayrıldı.