Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Saraçhane’de şehit düşen Zeytinburnulu vatandaşların adlarının, yaşadıkları sokağa verileceğini duyurdu.
Darbe girişimini engellemeye çalışırken Saraçhane’de şehit düşen Adil Büyükcengiz ve Şuayip Seferoğlu’nun hatırasını yaşatmak adına isimlerinin yaşadıkları sokaklara verileceğini açıklayan Aydın, kalkışmadan beri, vatandaşlar tarafından bir an boş bırakılmayan Zeytinburnu Meydanı’nın adının da ’Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ olarak değiştirileceğini belirtti.
Şehit Adil Büyükcengiz ve şehit Şuayip Seferoğlu sokakları
Başkan Aydın, Zeytinburnulu şehitlerden Adil Büyükcengiz’in yaşadığı Gökalp Mahallesi 31. Sokak’ın "Şehit Adil Büyükcengiz Sokak" ve Şuayip Seferoğlu’nun yaşadığı Nuripaşa Mahallesi 63. Sokak’ın ise "Şehit Şuayip Seferoğlu Sokak" olarak değiştirilmesi yönünde ilk meclis toplantısında teklif verileceğini söyledi.
50 bin kişilik meydanın yeni adı: ’Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’
Meclis toplantısında ayrıca, Zeytinburnu’nda demokrasi ve milli iradenin merkezi olan, kalkışmadan beri binlerce Zeytinburnulunun demokrasi nöbetlerinde bir an bile boş bırakmadığı Zeytinburnu Meydanı’nın da ’Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ olarak değiştirilmesi teklif edilecek.