Zeytinburnu Meydanı’nda binlerce kişi demokrasi nöbetine devam ediyor. Vatandaşlar birlikte darbe girişimine karşı meydanda nöbet tutan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız için ellerinizden, alınlarınızdan öpüyorum" dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbeye karşı Zeytinburnu Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’meydanları boş bırakmayın’ talimatıyla ilçe meydanını dolduran vatandaşlara AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, şarkıcı Yusuf Güney, sunucu İkbal Gürpınar da eşlik etti.
"Dik duracağız, eğilmeyeceğiz"
Milletin tanklara, silahlara boyun eğmediğini belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Dik dur eğilme, bu millet seninle dedik. Biz 15 Temmuz gecesi bu millet ey Recep Tayyip Erdoğan sen dik durup eğilmediysen, bizim paramızla, tanklarımızla, uçaklarımızla bizlere bomba yağdıran, kurşun yağdıran bu zalimlere karşı biz de çıplak ellerimizle onların üzerine gideceğiz. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise darbeye karşı duran vatandaşlara teşekkür ederek, "Demokrasiye sahip çıktığınız için, milli iradeye sahip çıktığınız için, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığınız için, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız için ölüme şehadete gülercesine koştuğunuz için teşekkür ediyorum. Ellerinizden, alınlarınızdan, ayaklarınızdan öpüyorum" diye konuştu.
Vatandaşlar demokrasi için nöbet tuttu
Demokrasi nöbetinde konuşan Esnaf Celal Aydoğan, "Zeytinburnu’nda oturuyorum. Olayların ilk gününden beri hangi partiyi tutarsak tutalım ülkemize devletimize destek veriyoruz. Geliyoruz meydanlara boş bırakmıyoruz. Bu akşam da buradayız. Önceki günlerde çocuklarımızı getirmedik ama bugün çocuklarımızla geldik. Bugün ülkeyi daha güvenli bir durumda gördüğümüz için eşim, çocuklarım, arkadaşlarım hep beraber geldik" dedi.
"Demokrasiye sahip çıktıklarını ve Milli İradeye yapılan saygısızlığı kınadıklarını söyleyen Lale Aydın, "F16’ların tepemizden geçtiği o zor gecede Havaalanına kadar yürüdük. Kendi milletimize yapılan bu büyük saygısızlığı hiçbir zaman affetmeyeceğiz" diye konuştu.
Ev Hanımı Gülizar Kaya ise "Demokrasi için geldik. Cumhurbaşkanımızın yayındayız. Onu seviyoruz ve sahip çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.