Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, “Gelin birlik olalım, Asr-ı Saadeti tekrar yaşayalım” dedi.
Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu İlçe Müftülüğü işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa; Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÇOCUKLAR ŞİİR VE İLAHİ OKUDU
Köşeli Camisi Kuran Kursu öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında; ilahi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Minik Barbaros ve Ahmet’in okuduğu ‘Ey Sevgili Şiiri’ dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
“GELİN BİRLİK OLALIM, ASR-I SAADET DÖNEMİNİ TEKRAR YAŞAYALIM”
Kutlu Doğum Haftasının birlik ve beraberlik içinde geçmesini temenni eden Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, şunları söyledi: “Bütün şehirlerimiz hayır hasenat yapanlarla dolu ama Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin vaat ettiği birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu yakalayamadığımız için bugün hâlâ İslam aleminde birbirimizle boğuşur vaziyetteyiz. Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası teması olarak seçilmiş olan; ‘Tevhit, Vahdet ve Gelin Birlik Olalım’ temasına herhalde İslam alemi, şu içinde bulunduğumuz yıllar kadar muhtaç hiçbir devirde olmadı. Gelin birlik olalım, gelin kardeş olalım. Asr-ı Saadet dönemini tekrar yaşayalım. Rabbim bize Peygamber Efendimizin, o gün tesis ettiği birlik ve beraberliği, kardeşlik ruhunu, Asr-ı Saadet dönemini tekrar yaşamamızı nasip eylesin.”