Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların Zeytinburnu’nu anlatan en iyi kareyi yakalamak için yarıştığı Zeytinburnu 6’ncı Fotoğraf Yarışması’nda fotoğrafçılar ödüllerine kavuştu. Ödül töreni sonrasında ise ünlü müzisyen Murat Kekilli sahne aldı.
Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) birlikte düzenlediği, birbirinden değerli karelerin yarıştığı Zeytinburnu 6’ncı Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreninde yarışmacılar ödüllerini, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın elinden aldı. Yarışmada ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi ise kesilen kurdele ile açıldı. Ödül töreni sonrası törene katılanlar, sevilen parçalarıyla gönüllere taht kurmuş ünlü müzisyen Murat Kekilli konserini dinleme fırsatı buldu. Ünlü şarkıcının hayranları o anları ölümsüzleştirmek için cep telefonlarıyla kayda girdiler.

“Bu yılki fotoğraflar gelişim trendinin bir göstergesi”
Sergi açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Türkiye’mizin yetiştirdiği en önemli fotoğraf sanatçılarından Prof. Dr. Sabit Kalfagil hocamız bizlerle beraber. Zaten jürimizde de yer alıyor kendileri. Diğer jüri üyesi arkadaşlarımız da burada bizlerle birlikte. Bu seneki fotoğraflar bana göre bir gelişim trendinin olduğunu gösteriyor. Şunu da ifade edeyim fotoğraf benim için gerçekten aynı zamanda bir dinlenme aracıdır. Yoğun tempo içerisinde çalışırsınız stresle birlikte yorulursunuz, yatarken o yorgunluk gitmez, zihin boşalmaz. Ama ben fotoğraf çekerken inanın o yorgunluğum uçup gidiyor” ifadelerini kullandı.
Jürisinde birbirinden değerli fotoğraf sanatçılarını barındıran yarışmada ödüle layık görülen isimler tek tek sahnede ödüllerine kavuştu. Ödül töreni sonrası törene katılanlar, ünlü müzisyen Murat Kekilli’nin sevilen şarkılarıyla doyasıya eğlendi.