İBB Meclisi nisan ayı oturumlarında harekete geçen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları tarafından Ulaştırma Koordinasyon Merkezinde (UKOME) alınan toplu ulaşıma yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi oya sunulmuştu. Karar tartışmalar arasında oy çokluğu ile kabul edilmişti.

İmamoğlu kararı veto etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, nisan ayı oturumlarında meclisten geçen indirim kararı hakkında açıklama yaparak veto edeceğini duyurmuştu. İBB Meclisinin Saraçhane'deki başkanlık binasında başlayacak mayıs ayı oturumlarının 'başkanlık ek teklifleri' arasında İmamoğlu'nun veto kararı da yer aldı. Öğrenci indirimi kararı gelecek günlerde İBB Meclisinde yeniden görüşülecek.

AK PARTİ VE MHP SAMİMİYETSİZ Mİ?

İstanbul'dki ulaşım zammının öğrenciler için olan kısmının iptalini isteyen MHP ve Ak Parti grupları, İstanbul'dan 5 kat daha pahalı olan Kahramanmaraş'taki öğrenci abonman ücreti için herhangi bir girişimde bulunmuyor. 

Vatandaşlar "madem Ak Parti ve MHP öğrrencileri düşünüyor, Kahramanmaraş'ta öğrencilere ulaşım İstanbul'dan 5 kat daha pahalı. Kahramanmaraş'ta da hem Belediye Başkanı Cumhur ittifkında hem de Meclis çoğunluğu Cumhur ittifkında. ellerini tutan mı var. Buyursunlar Kahramanmaraş'taki ulaşımı İstanbul'un seviyesine indirsinler" dediler.

İŞTE İSTANBUL VE KAHRAMANMARAŞ ARASINDAKİ FARK

Kahramanmaraş'ta 60 binişlik öğrenci abonmanı 156 TL, 90 binişlik öğrenci abonmanı ise 229,50 TL. Bu rakamlara göre 60 binişlik abonman alanlar için her biniş 2,6 TL olurken 90 binişlik abonman alanlar ise 2,55 TL'ye binebiliyor.

İstanbul'da 200 basımlık öğrenci kart sadece 109 TL'dir. İstanbul'da abonmanı olanlar için her basım sadece 54 kuruştur.

Yani Kahramanmaraş'ta abonman kartı alan öğrenciler toplu ulaşımı 2 TL 60 kuruşaa kullanırken İstanbul'da ise sdece 54 kuruşa kullanıyorlar.

ANKARA DAHA UCUZ

Ankara'da ise 225 binişlik aylık öğrenci EGO abonman kart ücreti sadece  90,00 TL'dir. Ankara'da her biniş için ödenen ücret sadece 40 kuruş olarak gerçekleşmektedir. 

Kahramanmaraş'ta öğrenciye ulaşım İstanbul'a göre 5 kat pahalıyken, Ankara'dan ise 6 katından daha pahalıdır.