Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Aliağa’da birbirinden farklı etkinlik düzenlenecek. 23 Nisan sabahı saat 09.00’da Çelenk Kortejinin Cumhuriyet alanında yerini alması ile başlayacak olan kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam edecek.
Kutlamalar dahilinde Cumhuriyet İlkokulunda da program düzenlenecek. Saat 10.00’da başlayacak olan program Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajının okunması ve konuşmaların yanı sıra Aliağa Cumhuriyet İlkokulu Teke, Trakya Yöresi Halkoyunu ile Şehit Er Sebahattin Karakaplan İlkokulu Potpurisi olacak. Öte yandan düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni yapılacak. Aliağa Belediyesi’nin davetlisi misafir ülke Makedonya da halk dansları gösterisi sunacak.
HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde her okul kendi bünyesinde kutlama programı düzenleyecek. Okullar hafta boyunca günün anlam ve önemine uygun okul gazetesi, sergi, yarışma gibi birçok etkinlikler düzenleyecek.