İzmir’in en renkli mahallelerinden biri olan Ege Mahallesinde düzenlenen Çocuk ve Oyun Şenliği’nde, sadece minikler değil her yaştan vatandaş bayram coşkusu yaşadı.
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçenin farklı noktalarında düzenlediği Çocuk ve Oyun Şenliği’nin beşincisi Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesinde gerçekleştirildi. Bayram coşkusunu çocukların ayağına getiren etkinliğe bu kez sadece minikler değil, her yaştan mahalleli akın etti. Muhtarlık binasının yanındaki meydanda kurulan şenlik alanını dolduran Ege Mahallesi sakinleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı Roman müziği eşliğinde dans ederek kutladı. Gönüllerince eğlenen mahalle sakinlerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP’li belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da yalnız bırakmadı. Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Pekdaş ve Yüksel alkışlar içinde alana girdi.
“ATATÜRK’Ü UNUTMAMAK LAZIM”
Şenlik alanını dolduranların sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok daha coşkuyla kutlamak istediklerini belirterek, “23 Nisan’ı, bu bayramları ve Atatürk’ü unutmamak lazım. Biz İzmir’de, bu güzel şehirde yaşıyoruz. Güzel şehrimizin güzel insanları sizlersiniz" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de yaptığı konuşmada ulusal bayramları unutturmayacaklarını ve kutlamaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Bizler Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan’lara ve bütün ulusal bayramlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz ve gücü de sizlerden alacağız. En büyük sizsiniz, gelecek sizsiniz" diye konuştu.
BAYRAM COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI
Sevilen müzik topluluğu Şubadap’ın sahne aldığı şenlikte çocuklar, şarkılara hem eşlik etti hem de bol bol dans etti. Sahnede konser devam ederken, rengarenk kostümleriyle dikkat çeken palyaçolar da çocukların yüzlerini boyalarla renklendirdi. Şenliğe katılan çocuklar kendilerine hediye edilen rengarenk balonlarını gün boyunca ellerinden düşürmedi. Müzik dinletisinin ardından sergilenen Hacivat ve Karagöz gösterisi de şenliğe katılanları güldürdü. Neşe dolu bir günün yaşandığı etkinlikte çocuklara özgürce uçursunlar diye uçurtmalar armağan edildi.