Eğitim ve kalkınmanın yaygınlaştırılması için merkezi İtalya’da bulunan CEIPES Avrupa Sivil toplum Kurumunun organize ettiği, Avrupa Birliği tarafından Erasmus programı kapsamında finanse edilen değişim projesi için Ödemiş ilçesine gelen Avrupa’nın 6 ülkesinden 30 genç, Türk kültürünü tanırken kendi ülkelerinin de kültürlerini tanıtıyorlar.
Mayıs ayı ortalarında yapılan 5 günlük buluşmanın ardından bu kez Macaristan, Yunanistan, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye’den Ödemiş’e gelen 30 genç, ilçedeki etkinlikler boyunca farklı kültürleri öğrenmenin tadına vardılar.
"İletişim için toplu eylem" konulu proje kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Ödemiş’te bir araya gelen grup 11 gün boyunca birlikte çalışıp bölgede incelemeler yaparak biriktirdiklerini kendi ülkeleriyle paylaşacaklar.
CEIPES Türkiye Başkanı Tahsin Kırkar proje kapsamında yapılan ‘kültürlerimizi tanıyoruz’ etkinliği kapsamında gençlerin kendi kültürlerini arkadaşlarına aktardıklarını belirterek, “Konuklarımız özellikle insan hakları ve aktif vatandaşlık konularında çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızda bize yardımcı olan Ödemiş Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.
Öğrenciler Ödemiş’i oldukça sempatik bulduklarını belirterek, yeni bir kültürü tanımanın mutluluğuna eriştiklerini belirttirken, proje çalışmaları yanı sıra gençler Ödemiş’in çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı da buldular.