Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13 Temmuz Çarşamba günü Samos Adası’ndan 400 kişinin Seferihisar’a geleceğini ve düzenleyecekleri programla iki halkın tüm günü dostluk içerisinde birlikte geçireceklerini söyledi.
Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samos’lu işadamları işbirliğiyle Seferihisar-Teos Marina ve Samos-Karlovassi Limanı arasında başlayan feribot seferleri büyük ilgi görüyor. 1 Temmuz’da başlayan seferler, bayram tatili boyunca tam kapasite ile çalıştı ve yaklaşık 4 bin kişi Samos Adası’na taşındı. Şimdi ise karşı tarafta yaşayanlar için ilk sefer gerçekleşecek. 13 Temmuz Çarşamba günü, Karlovassi Limanı’nda kalkacak feribotla 400 Yunan Seferihisar’a gelecek.
Sığacık Kaleiçi Pazarı olacak
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “İlk seferlerimizi yapmaya niyetlendiğimiz zaman, ‘Denizler ayırmaz birleştirir’ diyerek, Samos Adası’nı ziyaret ettik. Yaklaşık yedi yıl önce tohumlarını attığımız dostluklar bugünlere büyüyerek geldi. Karlovassi Limanı’nın açılmasıyla birlikte de başlayan seferlerimizle Yunan dostlarımızla daha sık görüşür olduk. Şimdi onlar 400 kişilik bir grupla Seferihisar’a gelecekler. Teos Marina’da karşılayacağız. O güne özel Sığacık Kaleiçi Pazarımız açık olacak. Sığacık’ta yaklaşık iki saatlik bir programın ardından Seferihisar merkeze geçeceğiz. Orada ise Yunan dostlarımızla gelen müzik grubunun bir konseri olacak. Yunan müzikleriyle birlikte eğleneceğiz. Bizim belediyemizin ekipleri de sahneye çıkacak. Onların yanlarında getirdikleri yiyecek-içecekler bizimkilerle birleşecek. İsteyen misafirlerimiz Akarca’da mavi bayraklı plajımız da deniz keyfi yapacak. Bu güzel güne tanıklık etmek, Yunan dostlarımızı bizimle birlikte ağırlamak ve o günün keyfini, paylaşmak isteyen herkesi çarşamba günkü programımıza davet ediyorum.”
Seferler sürüyor, konaklama alana bilet ücretsiz
TURSEM yetkilisi Seda Yıldırım yaptığı açıklamada pazartesi günleri Sığacık’tan yapılacak seferlerden sadece konaklama ücreti alındığını belirterek, “Seferlerimiz ekim ayına kadar devam edecek. Bayram sonrası fiyat tarifemiz şu şekilde oluştu ve yine vatandaşlarımıza güzel bir kampanya paketi hazırladık. Pazartesi gidiş bir gece konaklama 55, iki gece konaklama 65, üç gece konaklama 75 Euro olacak, seferlerden ayrıca yol ücreti alınmayacak. Konaklamasız gidiş-dönüş biletleri ise 29 Euro’dan satılacak” dedi.