İzmir’in Aliağa ilçesinde 400 pehlivanın katılacağı 13. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı.
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından düzenlenecek olan 13. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek 400 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek. “Ege’nin Kırkpınar”ı olarak bilinen Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 32 başpehlivan ve 30 başaltı pehlivanı er meydanında kıspet giyecek. 11 kategoride düzenlenecek güreş şöleninde; Recep Kara, Serhat Gökmen, Mehmet Yeşil Yeşil, Abdullah Güngör, Serhat Balcı ve Süleyman Aykırı gibi Türkiye’nin önde gelen başpehlivanları izleyenlere büyük bir heyecan yaşatacak.
PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK
Seyir zevki yüksek müsabakaların yapılacağı yağlı güreşlerde kendi kategorilerinde ilk 4’te yer almayı başaran pehlivanlar madalya ile ödüllendirilecek. Aliağa Helvacı Futbol Sahası’nda düzenlenecek yağlı güreş şöleni 24 Nisan Pazar günü saat 11.00’de başlayacak. Ata sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile böyle bir organizasyona imza attıklarını belirten Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü Başkanı Cengiz Doğru, “Aliağa Belediyesi ile birlikte yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl 13’üncüsünü düzenleyeceğiz. Bu spor bizim kültürümüzün ve geleneğimizin önemli bir parçasıdır.Organizasyonumuzda birbirinden değerli pehlivanlar boy gösterecek. Kıran kırana yapılacak mücadeleleri halkımız büyük bir keyifle izleyecek. Tüm güreş severleri 24 Nisan Pazar günü Helvacı’ya davet ediyorum” dedi.
32 BAŞPEHLİVAN
13. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde güreşecek 32 başpehlivan ise şu isimlerden oluşuyor; Recep Kara, Serhat Gökmen, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Bayram Ertan, Saih Eriç, Şükrü Kazan, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Süleyman Aykırı, Savaş Yıldırım, Mahmut Kavakçı, Ahmet Serbest, Sinan Kaya, Osman Özgün, Hüseyin Şahinal, Yüksel Kalay, Ümit Balta, Murat Aydoğdu, Onur Balcı, Enver Erişli, Kadir Ergin, Cengiz Zengin, Hüseyin Demir, Hakan Çalışır, Ali Gökçen, Reşat Turgut, Hüseyin İyican ve Ramazan Yarar.