Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi ev sahipliğinde, İzmir ve ilçelerini kapsayan ’Eşgüdüm Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Çakabey Kültür Merkezi’nde 25 şube temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, derneğe yeni üyeler kazandırmak ve üyelikleri düşürülenlerin yeniden derneğe kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Mart ayında göreve başladıklarını vurgulayan Ayhan, "Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi olarak, partiler üstü bir çalışma yürüterek, gerçek Atatürkçülerle kucaklaşmak ve derneğimizin üye sayısını arttırmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu Emekli Tümgeneral Osman Özbek Paşamızı davet ettik. Bizi kırmadı, geldi. Paşamız, Onursal Başkanımız Dilşat Arınç’ın mekanında, ’Türkiye’nin Karanlık Yılları’ adlı son kitabını okurları için imzaladı ve onlarla söyleşti. Geçmiş şube yönetimlerinin yeterli iletişimi kuramamaları nedeniyle üyeliği düşürülen değerli Atatürkçü dostlarımızı yeniden derneğimize kazandırmak için gerekli çalışmalara başladık. Gün, birlik ve beraberlik içinde olma, karanlık düşüncelere karşı Atatürk ilke ve devrimlerine ve O’nun en büyük eseri Cumhuriyete sahip çıkma günüdür" diye konuştu.
Gençlerle daha güçlü
ADD Çeşme Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgiç ise ADD’nin gençlerle daha da güçlü olacağını belirterek, Onursal Başkan Dilşat Arınç’ın her zaman yanlarında olduğunu ve ondan çok şey öğrendiklerini dile getirdi. Bilgiç, "Şimdi herkes şapkasını çıkarıp önüne koymalı ve düşünmeli. Yarın çok geç olabilir. Bizler ADD’yi nerelere taşıyabiliriz, nasıl gençleştirebiliriz? Gençlerin daha aktif olmaları adına biz yöneticilerin iki dönemden daha fazla başkanlık yapmamaları gerektiğini düşünüyorum. Üye sayısını bir yılda ilçelerde 250, illerde 500, hatta 1000 aktif genç üyeye çıkaramayan başkanlar başarısız sayılmalı ve istifa etmelidir. Bu konunun gelecek toplantıda gündem olmasını talep ediyorum ve önemsiyorum” dedi.
Bornova Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Doğan Aygen de, “Ülkemizin demokratik sisteminin rejimine karşı girişilen ABD-FETO’cu darbe girişimi sonrasında gözaltılar, tutuklamalar ve işten çıkartmalar yaşanmıştır. Bu süreçte insanlara haksızlıklar yapıldığı ve siyasi iktidarın bu girişimden yararlanmak istediği anlaşılmaktadır. Bu süreçteki bilgilerin henüz ortaya çıkmadığını ya da kamuoyundan gizlendiğini düşünüyoruz. Bu nedenlerle şubelerimiz veya organlarında gözaltına alınanlar, tutuklananlar varsa isimlerinin öğrenilmesi, hangi konumda olduklarını bizlere bildirmelerini istiyoruz. Haksız yere tutuklanan ve işten çıkartmalar konusunda yardım başvurusu aldığınız takdirde bunları bizlere aktarmanızı istiyoruz. Ben Bornova’da 50 kişinin mağdur olduğunu biliyorum. Sizlerin de bu konuda duyarlı bir çalışma yapmanızı istiyoruz” diye konuştu.
İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan’da bir konuşma gerçekleştirerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.