İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yürütülen çalışmaların fiyaskoya döndüğünü belirtti. Doğan, önceki yıl milyonlarca lira harcanarak tepeden tırnağa yenilenen sahil kesiminin bir kez daha yap-boz tahtasına döndüğünü öne sürerek, "Bu nasıl vizyonsuzluktur? İzmir’in 3 milyon lirası çöpe gitti" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yapılan çalışmalarda geçen yıl içerisinde 3 milyon liraya yakın para harcandığını söyledi. Doğan, "Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki Göztepe Üstgeçidi civarında yaşanan son manzara İzmirlilerin başlıca şikayet konusu oldu. Yenilenen sahil kesimi yap-boz tahtasına döndü. Bu nasıl vizyonsuzluktur? İzmir’in 3 milyon lirası çöpe gitti" diye konuştu.
"3 milyon lira nereye gitti?"
Üçkuyular Vapur İskelesi ile Göztepe Üstgeçidi arasında önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ve sahilde yapılan kıyı tasarım faaliyetlerinin boşa gittiğini savunan Doğan, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ’İzmir halkını denizle barıştıracağız’ diyerek başladığı bu projede ne yazık ki bir kez daha sınıfta kaldı. Halkımız denizle barışacağı yerde sahile küserken, belediyeye yönelik tepkiler de gün geçtikçe artmaktadır. Daha henüz geçen yıl yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulan sahildeki dokunun ve kaldırımların bugün bitmek bilmeyen tramvay çalışmaları ve inşaata kurban edildiğini görüyoruz. Yap-boz tahtasına dönen kaldırımlar, delik deşik olmuş yürüyüş alanları, her gün sökülüp tekrardan yerine takılan aydınlatma direkleri içimizi acıtmakla birlikte, vatandaşlarımızın da zorda kaldığını görüyoruz. Bırakın sahilde yürümeyi, otobüse binmek ve yolda yürümek isteyen İzmirli hemşerilerimiz adeta kırk takla atarken, belediye bu soruna çözüm getireceği yerde aynı sahil kesiminde her gün sil-baştan yeniden kazma vurmaktadır" ifadelerini kullandı.
"Bu zararın hesabını kim verecek?"
AK Parti’li Doğan, yapılan kritik hatalar nedeniyle 3 milyonluk bir kamu zararının söz konusu olduğunu öne sürerek şöyle devam etti: "Yaşanan bu manzara içimizi acıtmakla birlikte, önceki yıl 3 milyon liraya yakın para harcanan gözde sahil kesiminde ortaya çıkan bu kareler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öngörüsüzlüğünün, vizyonsuzluğunun ve bu kentin ne kadar kötü yönetildiğinin de resmi olmuştur. Geçen yıl yine sahil bandıyla ilgili bu sıkıntıları ve vatandaşların şikayetlerini gündeme taşıdığımızda bizleri yerden yere vuranlara şimdi bir kez daha sormak istiyoruz. Neden yaptınız, neden bozuyorsunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın cebinden çıkan 3 milyon lirayı, bu kentin, kamunun kaynaklarını sokağa atmıştır. Dolayısı ile bir kamu zararı söz konusudur. Yaşanan bu zararın hesabını kim verecektir? Madem bu yollar, kaldırımlar tramvay inşaatına kurban edilecek, neden bir yıl önce yenileme çalışması yapıldı? İzmir halkı adına soruyoruz, yaşanan öngörüsüzlüğün, vizyonsuzluğun hesabını belediye bürokratları mı, Sayın Kocaoğlu mu verecek, yoksa bu zararın faturası da yine hemşerilerimizin cebinden mi çıkacak?"
"Bitsin artık bu çile"
Belediyenin hatalarının bunlarla da sınırlı kalmadığını dile getiren Doğan, "Bitsin artık bu çile" dedi ve Kocaoğlu’na projeyle ilgili şu soruları yöneltti: "Geçtiğimiz yıl dört bir yanı panolarla kapatılan ve Çin Seddi örülen sahilin devamında ise çalışmaların yeni başladığını görüyoruz. Tramvay yapımı nedeniyle ertelenen bu çalışmalar tam 9 aylık gecikmeyle başlamıştır. İzmirliler tam 9 ay boyunca denize hasret kalmış, koca bir yaz mevsimi kayıp olmuştur. Nerdeyse bir yıl önce ihalesi yapılan bu iş neden bu kadar zaman beklemiştir? Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Yoksa sahildeki çalışmalar da bir sabah ansızın mı bitecektir? Her gün milim milim ilerleyen ve gün geçtikçe metro fiyaskosuna benzeyen bu tramvay inşaatı nedeniyle İzmir halkını daha ne kadar mağdur edeceksiniz?"