Foça Bedia Midilli İlkokulu, Foça Demokrasi Meydanı’nda ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ düzenledi. Finalde, 48 öğrenci birbirinden eğlenceli oyunlarda kıyasıya yarıştı.
Foça Bedia Midilli İlkokulu’nda 1. ve 4. sınıf öğrencileri için ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ düzenledi. Ekim ayı içinde başlayan eğitimlerden sonra geçtiğimiz salı günü okullarında final için yarışan öğrenciler, Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.
48 ÖĞRENCİ YARIŞTI
48 öğrencinin birbirleri ile yarıştığı oyunlara ailelerin de ilgisi büyük oldu. Foça Belediyesi’nin destekleri ile Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen 48 öğrenci, Mangala, Quoridor, Q-Bitz, 9 Taş, Reversi gibi oyunlarda yarıştılar. Finallerini ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eğitim ve öğretime katkılarının artarak devam ettiğini belirterek, “Bu oyunlarla büyüyen çocuklarımız stratejik düşünme, mantık yürütme, planlama, rekabet, sabır, grupla çalışma gibi tutum ve davranışları kazanmış oluyorlar. Yaşamlarında karşılaştıkları sorunları akıl yardımıyla çözmeyi öğreniyorlar” dedi. Akıl ve zeka oyunlarının önemli özelliklerinden birisinin de dikkat sorununun ortadan kalktığını belirten Başkan Demirağ, “Akıl oyunları görsel hafızanın ve görsel algının gelişmesinde de çok önemli” diye konuştu.