İzmir’in Aliağa ilçesinde, TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nin çeşitli kurslarında eğitim gören kursiyerler düzenlenen sertifika töreni ile belgelerine kavuştu. Bugüne kadar 3 bin 576 kişinin eğitim gördüğü kurslarda 2 bin 344 kursiyer sertifika aldığı öğrenildi.
Aliağa ilçesinde, TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nin çeşitli kurslarında eğitim gören kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Petro-Kimya Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başlayan sertifika dağıtım programının açılış konuşmasını kurum müdürü Fevzi Bayır yaptı. Aliağa’nın her noktasına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bayır, "Halkımızdan talep geldiği sürece her türlü kursu açıyoruz. Yeter ki vatandaşımızdan talep gelsin. Eğitimlerimiz 7’den 77’ye herkese hitap edecek niteliktedir” dedi.
Kurum Müdürü Fevzi Bayır’ın konuşmasının ardından sahne alan müzik öğretmeni Sadık Oğuz ve öğrencileri, katılımcılara müzik dinletisi sundu. Programın sonunda emlak danışmanlığı, bilgisayar işletmenliği, hasta kabul işlemleri, aşçı çırağı, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim gören kursiyerler sertifikalarını kurum yetkililerinin ve öğretmenlerinin elinden aldı. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 1 Eylül 2015-30 Mart 2016 tarihleri arasında 569 kurs açıldı. Kursların bir kısmı ise Şakran Cezaevi’nde verildi. Bunlardan 265’i tamamlanırken, 3 bin 576 kişinin eğitim gördüğü kurslarda 2 bin 344 kursiyer sertifika aldı.