İzmir Aliağa’da Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık askeri kalkışmaya tepki gösterdi.
Aliağa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve çok sayıda vatandaş sloganlar eşliğinde parti binası önünde toplandı. Demokrasi Meydanına yürüyen gruba Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve çok sayıda MHP’li de eşlik etti.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar halka yaptığı konuşmada, “Ne bu devleti ne bu hükümeti kimseye yedirmeyiz. Ülkücüler nasıl 80 ihtilalinde de karşı koyduysa, hepsi buradadır, yine yanındadır. Başkanım Yaşar Akbulut’un da yanındadır, hükümetimizin de yanındadır.” dedi.
Aliağa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise, "Biz buradayız. Meydanlarda halkımızla birlikteyiz. Direnmeye devam ediyoruz demokrasiyi kolay kazanmadık. Bu meydanda bu hükümeti Cumhurbaşkanına destek vermeye gelen bütün MHP’li arkadaşlara ve Belediye Başkanına da teşekkür ediyorum." dedi.
Aliağa’nın çeşitli mahallelerindeki camilerde gece boyu aralıklarla ezan ve İstiklal Marşı okundu. Yine gece boyunca belediye tarafından halka darbe girişimine karşı Demokrasi Meydanında toplanma anonsları yapıldı. Merkez Cami başta olmak üzere tüm mahalle camilerinden selalar verilerek dualar edildi.
"Asker kışlaya", ”Ordu hükümet el ele”, şeklinde sloganlar atan topluluğa araçlarındaki sürücüler de korna çalarak desteklerini gösterdi. Demokrasi Meydandaki topluluk bekleyişini sürüdürürken Aliağa Belediyesi tarafından vatandaşlara poğaça ve çay ikram edildi.