İzmir’de bir grup genç, ALS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve ALS Derneği’ne gelir sağlamak amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenledi.
İzmir’de CYCLE FOR ALS Grubu’na üye bir grup genç, ALS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve ALS Derneği’ne gelir sağlamak amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenledi. 70 kilometrelik bisiklet turu Ilıca’dan başladı. Tur, Alaçatı, Karaköy, Uzunkuyu, Birgi, Barbaros, Kadıovacık ve Ildır’dan geçerek tekrar Ilıca’da sonlandı.
"Yardımlarınızı bekliyoruz"
Organizasyonu gerçekleştiren Köksal ailesi, organizasyon ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “6 sene evvel ALS hastalığı yüzünden dedemizi kaybettik. Bu hastalığa yakalanmış olan hastalara destek vermek amacıyla kurulan ALS Derneği için bisikletle 70 kilometrelik zorlu bir etapta pedal çevirdik. Amacımız herkesin başına gelebilecek bu hastalığa dikkat çekmek. Sizlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu dernek ALS hastalarına hastalıkları süresince rahat edebilmeleri ve hayata uyum sağlayabilmeleri için maddi ve manevi imkanlar sağlıyor. Hastaların hayatlarını bir nebze rahatlatabilmek için aspirasyon çubuğu, yatak koruyucu, motorlu karyola, akülü sandalye, hasta kaldırma lifti, iletişim sistemi gibi tıbbi malzemelere ihtiyaçları var. Siz de ALS hastalarının hayatlarının kolaylaştırılmasına destek verebilirsiniz.”
Tur, Selçuk Borovalı’ının liderliğinde Zeynep Köksal, Osman Umur ve Emine Köksal, Leyla Borovalı, Vefa Borovalı, Alara Atay ve Selina Atay’ın katılımıyla gerçekleşti.