Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Tiyatro Grubu, sahneledikleri Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı oyundaki başarılarıyla profesyonel oyunculara taş çıkardı.
İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çakabey Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu çok sayıda sanatsever izledi. Türkiye’de en çok izlenen müzikaller arasında yer alan oyun, tamamen dolu salonda oynandı. Çeşmeli sanatseverler, oyuncuların başarıyla sahnelediği oyunu keyifle izledi. Oyunun bitmesinin ardından oyuncular ve Yönetmen Vedat Murat Güzel, dakikalarca alkışlandı.
Oyunun ardından bir açıklama yapan Yönetmen Vedat Murat Güzel, "Bu oyun, Türk Tiyatrosu’nun anlamlı bir başyapıtı. Türk Tiyatrosu’nda ilk 10 arasında yer alacak bir oyun. Böyle önemli bir oyunu amatör bir grupla çıkarmak çok zordur. Çünkü çok ünlü ustaların ve sanatçıların oynadığı, onlardan aldığımız tatla zihinlerimize kazınmış bir oyun bu. Şarkısını duyduğumuzda, hemen hemen herkes farkında olmadan söyler. Erol Evgin’i, Adile Naşit’i hatırlar. Böyle bir oyunu, amatör bir grupla oynamak bu anlamda risklidir. Aynı tadı aldırabilmek için, çok iyi oynamanız gerekir. Profesyonel tiyatrolar için bile böyle bir oyunu sahnelemek çok riskli bir şeydir. Ama biz 8 yıldır, her yıl üzerine bir şeyler koyarak tiyatro yaptığımız, eğitimlerle oyunculuklarımızı daha ileriye götürmenin arayışı içinde olduğumuz için, bu yıl, böyle bir iddialı oyunda kendimizi gösterme zamanının geldiğini düşündük. İçimizdeki potansiyeli, enerjiyi, bu oyundaki keyifli enerjiyle birleştirirsek, eski Türk filmlerinden kalma o güzel tadı verebilirsek seyirci de bizi fazlasıyla içine alacaktır diye düşünerek bu oyunu tercih ettik" diye konuştu.
"TOPLUMSAL OLAYLARI TİYATROYA YANSITACAĞIZ"
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu da derneklerinin tiyatro grubunun 4 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: "Tiyatro grubumuz, 4 yıldır emek sarf ederek hazırladıkları oyunları halkımıza sunuyorlar. Sanatın bir kolunu icra ediyorlar. Beş büyük sanattan bir tanesi olan tiyatroyu severek, isteyerek, içlerinden gelerek yapan canlarımız, başarıyla da sahneliyorlar. Pir Sultan’ın sözlerinin hayatın içinden olması, tiyatronun da halkın kendi içinde yaşadıklarının bir yansıması olması nedeniyle derneğimiz tiyatroya sonuna kadar destek veriyor. İnanıyoruz ki arkadaşlarımız gelecekte daha da güzel oyunlar çıkaracaklar. Arkadaşlarımızın tecrübeleri, sahne performansları daha çok artmaya başladı. İlk oyundan bugüne kadar çok önemli aşama kaydettiler. Daha da iyi olacaklar. Biz dernek olarak her zaman yanlarındayız. Birlikte olmaktan çok mutluyuz. Hocamızla da görüştük, toplumsal olayları, kırmızı çizgilerimizin olduğu, halkımızı rahatsız eden olayları tiyatroya yansıtacağız. Belki insanların gözünde, ufak da olsa farkındalık oluşturabiliriz. Ekibimiz daha da büyüyecek ve Çeşme daha da iyi oyunlar görecek."