Karşıyaka Belediyesi tarafından 2014 yılında kente kazandırılan Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı’nda baharın gelişiyle birlikte piknik sezonu açıldı. Karşıyaka merkeze sadece 5 dakika mesafedeki alana gelen doğaseverler; yoğun kent yaşamına mola verip yeşille kucaklaşıyor, tertemiz çam havasında piknik yapmanın tadını çıkarıyor.
Karşıyaka Belediyesi’nin bir kısmını Milli Emlak’tan, bir kısmını da Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı araziye kurulu olan Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı, donanımıyla konuklarına 5 yıldızlı piknik konforu yaşatıyor. Alanda; paint ball sahası, sabit mangallar, otopark, çeşme, umumi tuvaletler, arıtma tesisi ve yangın dolapları da bulunuyor. 24 saat güvenlik hizmeti sağlanıyor.
KAHVALTI HİZMETİ
Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı’nda bulunan ve geçtiğimiz yıl baştan sona yenilenerek hizmete açılan restoranda ise kahvaltı servisi sunuluyor. Açık ve kapalı alanlarıyla birlikte 100 kişilik kapasiteye sahip olan restoran, doğayla iç içe kahvaltı keyfi yapmak isteyen İzmirlilerden büyük talep görüyor.