İzmir’in Urla ilçesinde, Balıklıova Mahallesinde yapılması planlanan rekreasyon çalışmaları başladı.
17 dönüm alanda yapılacak olan rekreasyon alanı, Balıklıova’da yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak. Yapısal ve sert zemin uygulamalarının başladığı proje kapsamında, 220 metre uzunluğundaki sahil bandı da yeniden düzenlenecek. Tatilcilerin gözde mekanlarından biri olan Balıklıova’nın, son yapılan düzenlemelerle cazibesinin artacağı kaydedildi.
Proje içerisinde bir de amfi tiyatro yer alıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden gelen uzmanların danışmanlığında yerinin ve yönünün belirlendiği ifade edilirken, Türkiye’de beş köy tiyatrosundan biri olan Balıklıova Köy Tiyatrosu için hem çalışma alanı oluşturulacağı, hem de ilçe dışından gelecek tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacağı öğrenildi.
Yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılacağı proje kapsamında futbol sahası ve plaj voleybol alanı, kafeterya, oturma alanları, açık otoparkların yer alacağı belirtildi. Hem Urlalılara hem de ilçeye gelecek konuklara alternatif yaşam alanı olacak proje için heyecanlı olduklarını belirten Başkan Sibel Uyar, “kamusal alanda oluşturdukları rekreasyon alanından tüm vatandaşların yararlanmasını arzu ediyoruz. Bizim görevimiz halka hizmet. Daha kaliteli bir yaşam sunmaya gayret ediyoruz. Halkımızın mutluluğu ve refahı bizim için çok önemli” sözlerini dile getirdi.