İzmir’de toplanan 5 balkan federasyonu ve 30 balkan derneği, FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmasını kınarken demokrasiden yana olduklarını bildirdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, Uluslararası Balkan Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Türkiye Pomak Derneği Federasyonu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu ve 30 Balkan derneği FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi. Ellerinde Tük bayrakları ile gelen Balkan federasyon ve dernek üyeleri, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular.
Grup adına açıklamayı okuyan İzmir Balkan Dernekleri Platformu Sözcüsü Ömür Şanlı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anlı, şanlı ve yüce ordusunun içinde odaklanan, ülkenin ekmeğini yiyerek devletine-milletine kurşun sıkan bir yapı ortaya çıktı. Bu yapılanma ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde Türk halkının tarih yazarak kazandığı zaferlerden sonra oluşturulan kurucu meclisimizi bombalamıştır. Bunun hiçbir şeyle izahı yoktur. Darbelerin, girişimlerin ve bu tür demokrasi dışı müdahalelerin artık tarihi geçmiştir.Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada seçimle gelen seçimle gider anlayışı ile hareket etmeye devam edecektir.Devlet, bayrak ve vatan kavramları bizim için kelimelerle izah edilemez. Biz, devletimizin yanında milli iradenin tercihini kullandığı düzenden yanayız’’ dedi.