İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıcılığın geliştirilmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında, Türkiye’nin ilk ve tek Slow Food Köyü olan Germiyan’daki 25 kadın üreticisi de arıcılık kursu almaya başladı.
Türkiye’nin ilk ve tek Slow Food Köyü olan Germiyan’daki 25 kadın, kahvene de arıcılık kursu almaya başladı. Bir hafta sürecek kursta uzmanlar, kursiyer kadınlara çeşitli bilgiler aktardı. Kurs sonunda, kursa katılan kadınlara ikişer arılı kovan, ikişer de arısız kovan verileceği öğrenildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında, bugüne kadar 276 üreticiye arıcılık eğitimi verildi. Karaburun, Urla, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Kınık ve Beydağ ilçelerinde eğitimlerini tamamlayarak katılım belgelerini alan 156 üreticiye 484 arılı, 231 arısız kovan ve 156 adet malzeme seti dağıtılarak arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması sağlandı.