Pamucak Sosyal Tesisleri’nde aileleri ile birlikte bir haftalık kampa giren Selçuk’taki engelli vatandaşların sabah kahvaltısına konuk olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Onlarla bir arada olmak, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve böyle bir ortam hazırlamak bizler için büyük bir memnuniyet vericidir. Çünkü engelli kardeşlerimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülüyor. Bu amaçla bu tür etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.
İlçedeki engelli bireyleri aileleri ile birlikte Pamucak’ta buluşturan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, küçük büyük tüm engelli bireyler ve onların ailesiyle tek tek ilgilendi. Engelsiz Kamp’ı ziyaret ederek sabah kahvaltısında onlarla oldukça sıcak sohbetler eden Başkan Bakıcı, engelli bireylerin ailelerinin taleplerini dinledi. Gelen talepleri önemsediklerini ve engelli vatandaşlara sahip çıkmak adına belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Bakıcı, "Üç yıldır burada engelli kardeşlerimizin deniz ihtiyacını karşılamaları adına kamp kuruyoruz. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın denize girmelerini, bir arada olmalarını ve tabi ki sosyalleşmelerini sağlamak" diye konuştu.
Faaliyetler artacak
Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği’nin (SELENDER) talebi üzerine bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği kampın engelli vatandaşlar için büyük fayda sağlayacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı, şöyle konuştu: "Bizim bu konuda bir düşüncemiz daha var; bölgedeki tüm engelli vatandaşımızı da burada kamp yapmalarını sağlayarak sosyal faaliyetlerini artırmalarını sağlayacağız. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz."
Büyükşehir’e teşekkür
Bu yılki kampa destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne de teşekkür ettiğini belirten Başkan Bakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Büyükşehir Belediyesi İzci Grubu burada engelli vatandaşlarımız için eğitimsel faaliyetler de bulundu. Hep birlikte dayanışma içerisinde gerçekleştireceğimiz bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz ve bu tür çalışmaların daha da ileri noktalara taşıma çabası içerisindeyiz."
Hediyeler verildi
SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek de, kamp faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. Akşam saatlerinde tüm engelli bireyler ve aileleri bir araya gelerek sohbet ettiklerini, hem eğlenip, hem de kaynaşma sağladıklarını belirten Küçükzeybek, "Ben tüm engelli kardeşlerimiz ve aileleri adına bize bu imkanı sağlayan ve desteğini hiç esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in de katılıp engelli vatandaşlara çikolata ikramında bulunduğu ve ailelerin karşılaştıkları sorunları dinleyerek çözümü için notların alındığı kampta Başkan Bakıcı, kamp sakinlerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.