Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, buruk karşılanan bayramın güzel yarınların habercisi olmasına olan inancını dile getirirken birlik ve beraberliğin sürekliliğine vurgu yaptı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Delican, terör saldırılarıyla ilgili de, "Elbette acımız büyük. İsyanımız büyük. Ancak, cennet vaat ederken dünyayı cehenneme çeviren, adına kurtuluş dedikleri kanlı savaşlarında masum insanları katleden gözü dönmüşlere karşı kararlı adımlarımız da her zamankinden büyük olacak" dedi.
"Kanlı eylemlerin dini, dili, mezhebi ve yaşı yok"
Delican’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bayramlar; sevgi, saygı ve kardeşliğin koşulsuz vuku bulduğu mübarek günlerdir. Her Müslüman; Ramazan Bayramını dünya nimetlerinin gelip geçici, sabrın mükafatının selamet olduğunu, aslolanın birlik, beraberlik, paylaşmak ve dayanışmak olduğunu Ramazan ayında ve bayramda bir kez daha anlar. Bu hidayet insanı ve toplumları huzura eriştirir ki; tüm müsibetleri yok edecek yegane güç budur. Sabrın, bölüşmenin, nefse hakimiyetin, dayanışmanın ve kötülüklerden arınmanın, maddi ve manevi bireysel hazlardan kurtulup biz diyebilmenin güzelliğini en üst boyutta yaşadığımız mübarek bir ayı yaşarken haksız, kanlı bir saldırının masum insanların canını aldığı elim bir terör olayı ile karşı karşıya kaldık. Öyle ki; Ramazan Bayramını acıyla ve elemle karşılıyoruz. Elbette acımız büyük. İsyanımız büyük. Ancak, cennet vaat ederken dünyayı cehenneme çeviren, adına kurtuluş dedikleri kanlı savaşlarında masum insanları katleden gözü dönmüşlere karşı kararlı adımlarımız da her zamankinden büyük olacak. Çünkü biz biliyoruz ki; bu kanlı eylemlerin dini yok, dili yok, mezhebi ve yaşı yok."
"Mücadelemizi birlikte vereceğiz."
"Bu Ramazan ve eriştiğimiz bayram varsılın yoksulu, güçlünün güçsüzü anladığı, varını ve gücünü paylaştığı bir dünyanın inşası için rehber olacağı gibi; huzurun, barışın, adalet ve özgürlüklerin de habercisi olsun" diyen Delican, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Delican, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Değerlerimize, ülkemize ve ülkemizin taşıdığı değerlere elbette güveneceğiz ama en önemlisi kendimize ve birbirimize, birlikteliğimize güvenip dayanacağız. Kötüler ve kötülüklerle mücadelemizi birlikte vereceğiz. İnsanların bir insana kırdırılmadığı, milletlerin başka bir millete hedef gösterilmediği, kansız, savaşsız ve sömürüsüz, ’ben’ değil ’biz’ diyebileceğimiz bir dünya ve memleket özlemini birlikte gerçek kılabiliriz. İşte bayramlar bu müstesna ideallere çok daha güçlü sarıldığımız günlerdir. Bu düşüncelerle başta vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz olmak üzere, İzmirli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”