Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu’nun düzenlediği törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde sivil toplum kuruluşlarına her zamankinden daha büyük görevler düştüğünü belirterek, “Bizim geçmişte olduğumuzdan çok daha fazla bir arada olmaya ve çok daha fazla işler yapmaya ihtiyacımız var” dedi.
İzmir’de 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu’nun 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma ve ödül töreni Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu üyesi derneklerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Tülay Aktaş anıldı
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Pekdaş, sözlerine merhum Tülay Aktaş’ı anarak başladı. 20 yılı geride bırakan oluşumun temellerinin 26 yıl önce atıldığını dile getiren Başkan Pekdaş,“O günlerde biz birbirini yeni tanıyan kadınlardık ve hepimiz farklı farklı konumlarda, farklı farklı derneklerde ve farklı farklı statüde bir şeyler yapmak için çaba gösteriyorduk. Tülay Aktaş da bizler gibi, bizlerden birisi gibi hep bu çalışmaların içinde oldu. Dernekte topladı, biriktirip biriktirip bize verdi. Önümüzü açtı ve birlikte güzel işler yaptık. Birlikte Ankara’ya, İstanbul’a gittik. Buralarda stantlar açtık, fuarlara katıldık. O kadar çok şey yaptık ki… Ve en önemlisi birbirimize iyi geldiğimizi öğrendik. En azından kendimizi değiştirdik. Bunların önemli adımlar olduğunun farkına vardık. Şimdi gene bulunduğumuz yerlerden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve bu meşaleyi sürekli yakarak, devamını sağlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Emek ve gönül verenler ödüllendirildi
Sözlerini, “Türkiye için birlikte asıl şimdi daha güzel işler yapmalıyız” diyerek sürdüren Pekdaş; “Bizim geçmişte olduğumuzdan çok daha fazla bir arada olmaya ve çok daha güzel şeyler yapmaya ihtiyacımız var. Bu açından gerçekleştirilen bu toplantılar aynı zamanda yeni birer başlangıç da olsun. Yeni motivasyonlarla Türkiye için, geleceğimiz için bir arada olmak ve birlikte güzel işler yapmak zorundayız” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın mini konseriyle süren tören İl Dernekler Müdürlüğü tarafından verilen ‘Ömür Boyu Gönüllülük Ödülleri’ ile ‘Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri’nin takdimiyle son buldu.