Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ülkemizi Avrupa’da temsil edecek olan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı için destek çağrısında bulundu.
Konak Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yönetiminde gerçekleştirilen meclis oturumuna Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti de katıldı. Başkan Pekdaş, üst üste dördüncü kez Şampiyonlar Ligi’ne katılma başarısı gösteren Konaklı kadın futbolcuları kutlayarak, elde edilen bu başarının tüm Türkiye’ye moral olmasını sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek Türk kadın futbol takımı olan Konak Belediyespor’un 23-28 Ağustos tarihleri arasında Hollanda’da ön eleme maçları oynayacağını belirten Pekdaş, mavi-beyazlı takıma destek için Temmuz ve Ağustos ayı temalarını “Konak Kadın Futbol Takımı Avrupa’da” olarak belirlenmesini içeren önergeyi meclise sundu. Pekdaş, “Konak’ın, İzmir’in kadınlarının farklı olduğunu, Türkiye’yi her alanda olduğu gibi futbolda da temsil ettiğini gösterelim istiyoruz. Bu başarı önemli bir başarıdır ve bunu herkesin öğrenmesini, ülkeye moral sağlamak gibi bir görevimiz de var. Takımımız, 23-28 Ağustos tarihleri arasında Hollanda’da ön elemeye katılacak. Bu nedenle iki ayın temasını ‘Konak Kadın Futbol Takımı Avrupa’da’ olmasını istedik” dedi. Meclise sunulan önerge oy birliği ile kabul edildi.
“DESTEK BEKLİYORUZ”
Oylamanın ardından bir kez daha söz alan Pekdaş, “İyi şeyleri çoğaltmak ve herkesin görmesini sağlamamız lazım. O kadar acı şeylerle bir arada yaşıyoruz ki; güzel şeyleri göstermeye fırsat kalmıyor. Takımımızın kısıtlı bir bütçelerle şampiyon olması çok önemliydi. Bunun görünür kılınması gerekli. Bu takımın çabası değerli bir çabadır ve bu çabanın nasıl şampiyonluk getirdiğini göstermemiz gerekiyor. Bizler İzmirlilerden, işadamlarından, firmalardan, basınımızdan destek bekliyoruz. İzmir’in kızlarının Avrupa’da olduğunu dünya alem duysun, bu başarılı takımı herkes alkışlasın istiyoruz” diye konuştu. Pekdaş’ın bu çağrısına meclis üyeleri alkışlarıyla destek verdi.
SREBRENİTSA KURBANLARI ANILDI
Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Türkiye’de ve dünyada yaşanan terör saldırıları kınanarak, hayatını kaybedenler anıldı. Belediye Başkanı Pekdaş, Ramazan Bayramı’nda bile durmayan hain saldırılarda hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle andıklarını belirterek, “Ülkemizin ve dünyanın bu tür saldırılardan kurtulmasını, barış dolu ve bayramı gerçekten bayram gibi yaşayabileceğimiz günlerin bir an önce gelmesini diliyorum” dedi. CHP ve AK Parti grup başkanvekilleri de son günlerde yaşanan saldırıları kınayarak hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi. Konak Belediyesi’nin Temmuz meclisinde Srebrenitsa Katliamı’nın yıldönümü de unutulmadı. 1995 yılında Avrupa’nın ortasında Boşnaklara yapılan soykırım kınandı. Başkan Pekdaş, “21 yıl önce dünyanın gördüğü en büyük soykırımlarından biri yaşandı. Hala öldürülenlerin cesetleri bulunuyor. Dilerim bir daha böyle acılar yaşanmaz” diye konuştu.