Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ümit Ülkü, Başbakan Binali Yıldırım’ın dün açıkladığı “Ekonomik Müjdeler Paketi" için "Paket iş dünyasına bir bayram hediyesi" yorumunda bulundu.
MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü, Başbakan Binali Yıldırım’ın dün açıkladığı “Ekonomik Müjdeler Paketi” ile ilgili açıklama yaptı. Paketin iş alemini yakından ilgilendiren önemli maddeler taşıdığına dikkat çeken Ülkü, iş dünyasına bayram hediyesi verildiğini belirterek, "MÜSİAD olarak, başta taşınabilirlerin teminat olarak gösterilebilmesi, damga vergisine yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, turkuaz kart, şirket kurmanın yanında tasfiyesinin de kolaylaştırılması, imalatçı KOBİ’lerin kredi faizlerinin karşılanması ve yerli makine alımı için faizsiz kredi, Eximbank kredilerinde yeni düzenlemeler, düşünülen Yatırım Teşvik Sistemi, Çek Kanunu, varlık barışı gibi iş ve ticaret hayatında atılan önemli adımlardan memnuniyet duyuyoruz. Üretim, yatırım ve ihracata yönelik bu adımların yürürlüğe girmesi ticaret hayatını büyük ölçüde hareketlendirecektir" dedi.
"Bizi güzel günlerin beklediğini işareti"
Ülkü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehit yakınlarının kamuda işe alımının kolaylaştırılması, araç alımı ile ilgili kolaylaştırıcı düzenlemeler, terörden etkilenen KOBİ’lere kredi imkanının sunulacak olması ve terörün yaralarının sarılması yönünde atılacak adımlar da, gerek toplum gerekse iş alemi olarak bizi daha güzel günlerin beklediğinin işaretidir. Açıklanan paket için teşekkür ediyor, bu vesileyle milletimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz."