Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, çevre kirliliği oluşturan ve ulaşımı engelleyen terk edilmiş hurda araçlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bayraklı ilçesinde, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ve oluşturduğu gezici ekip ile boş alan, park ve yol üzerine bırakılan 45 aracı tespit eden Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, araçları çekici vasıtasıyla Doğançay’da bulunan hurda araç otoparkında topladı. Ayrıca ekipler, bu araçların madde bağımlılarında mekanı haline gelmemesi için çeşitli önlemler aldı.
Terk edilmiş hurda araçların çevrede kötü görüntüye yol açtığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hurda araçlar sadece kötü görüntüye yol açmıyor. Ulaşımı engellediği gibi farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Ayrıca çevrede oluşacak yangınlarda tehlike arz ediyor. Trafikten men edilmiş bu araçları duyarlı vatandaşlarımızdan gelen bilgiler ve ekiplerimizin çalışması sayesinde bunları alarak hurda araç otoparkına kaldırıyoruz. Bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.