Bornova Belediyesi ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği İZSİAD’ ın desteğiyle, Adana firması İMC Pergola ve İstanbul firması Semih Tekstil sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin ilk kadın hakları konseptli basketbol turnuvası ‘II. Becker Karar Ver Cup’ ta birincilik kupası ‘Bornova Beckerspor’un oldu.
Kadın şiddetine, çocuk gelinler ve başlık parasına basketbol yoluyla dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen turnuvada Urla Belediye Gençlik, Becker Bornova Spor, Edremit Belediyesi Güre Spor ve Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımları mücadele etti.
Turnuvanın üçüncüsü Kırçiçeği Bodrum Basketbol, ikincisi Edremit Belediyesi Güre Basketbol olurken, şampiyonluk kupasını Bornova Beckerspor kaldırdı. Bu yıl Bornova ismini alan Bornova Beckerspor ilk kupasını, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ nın elinden teslim aldı. Başkan Atila, takımı ve yöneticilerini tebrik ederek bu başarının devamını diliyorum dedi.
Bornova Beckerspor Kulübü Başkanı Volkan Kebir ise mücadele eden takımların hepsine teşekkür ederek, ”Bornova’ da böyle güzel bir ambiansın oluşması, değişik şehirlerden takım ve taraftarlarının gelerek İzmir’ de Bornova’ da mücadele etmesi şehrimiz ve güzide ilçemiz Bornova için önemli kazançtır. Kadın hakları konseptli bu turnuva dilerim ki kadına şiddet konusunda herkeste karar verecek bir etki yaratır ve İzmir’den ulusala yayılan önemi artan bir turnuva olur” diye konuştu.
Karşılaşmalar sonunda katkılarından dolayı Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Talak’ a plaket takdim etti. Yine turnuva sponsorlarından Semih Tekstil firma sahibi Semih Koyutürk ‘ e plaketini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila takdim etti.