9 Ekim 2016 günü yapılacak olan İzmir Mardinliler Federasyonu Olağan Genel Kurulu öncesi mevcut Başkan Ferhan Ademhan’ın aday olmayacağını beyan etmesi üzerine Federasyon Genel Sekreteri Beşir Tunç göreve talip olduğunu açıkladı.
9 Ekim 2016 tarihinde olağan genel kurulunu yapacak olan İzmir Mardinliler Federasyonu’nda başkanlık yarışı başladı. Mevcut Başkan Ferhan Ademhan’ın görevi devretmeye karar vererek aday olmayacağını açıklaması üzerine Federasyonun belli kademelerinde aldığı görevleri başarıyla yerine getiren, son olarak Genel Sekreterlik görevine getirilen Beşir Tunç “bu şerefli göreve talibim. İzmir Mardinliler Federasyonu’ndaki hizmetlerimi arttırarak devam etmek için başkalığa adayım” dedi.
“En büyük projem birlikteliği sağlamak”
Başkanlık görevine talip olduğunu açıklayan ve konu hakkında özel açıklamalar yapan İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Başkan adayı Beşir Tunç en büyük projesinin birlikteliği sağlamak olduğunu dile getirdi. Tunç sözlerine şöyle devam etti:
“Biz federasyon olarak İzmir’de yaşayan yaklaşık 300 bin Mardinliyi temsil ediyoruz. Bu sebepten dolayı birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmamız lazım. Bu şerefli göreve delegelerimizin teveccühüyle geldiğim takdirde önceliğim kırgınları, küskünleri bir araya getirmek olacak. Bizim en temel örf ve âdetimiz büyüğümüze saygı, küçüğümüze sevgidir. Geçmiş dönemlerde yaşananları bir kenarı bırakacağız. Büyüklerimizle, küçüklerimizle birlik olacağız. Birlikteliğimizi sağlamlaştırdıktan sonra bizim sırtımızı kimse yere getiremeyecek. İzmir’de yaşayan Mardinliler hak ettiği yerlere gelecek. Bu oluşumu sağladığımız zaman herkes bizim gücümüzü görecek. Mardinliler kişiler olarak adlanmaktan çıkacak; bir topluluk olacağız. X kişi bir yere gittiği zaman şahsı için değil Mardinli olduğu için destek ve hürmet görecek. Çünkü karşısındaki kişi onun gücünü bilecek. İzmir’de birlikler, güçlüler. Ayrıları, gayrileri yok diyecekler."
“Kapımız herkese açık”
Sadece İzmir’de değil Türkiye’deki tüm Mardin Federasyonları’yla koordineli çalışacağı Tunç, "Her ildeki arkadaşlarla belli zamanlarda toplantılar düzenlemeyi, bu toplantılarda hemşerilerimize daha fazla nasıl yardımcı olabileceğimizi tartışacağız.
Bizim federasyonumuzun adı İzmir Mardinliler Federasyonu olabilir ama kapımız sadece İzmir’de yaşayan Mardinlilere değil insan olan herkese açık. Dili, dini, ırkı, mezhebi, memleketi ne olursa olsun, önemli değil. Biz bununla ilgilenmeyeceğiz. Bizim işimiz kimlikle değil; insanla. Kapımızı herkese açık tutacağız, arandığım zaman 24 saat ulaşılabilir bir başkan olacağım" diye konuştu.
Gençliğe tam destek
Gençliğe çok önem verdiğini vurgulayan Bekir Tunç, "Kendi köy derneğimiz olan Alıçlılar Derneği’nde gençlik kolları başkanlığı yaptım, federasyonumuzda gençlik kolları danışmanlığı yaptım, gençlik kollarından sorumluyum. Daha sonra federasyon yönetimine girdim ve son olarak Genel Sekreterlik görevi uygun görüldü, şu an bu görevime devam ediyorum. Ben Sivil Toplum Kuruluşlarına önem veren birisiyim. Bu olaya gönül verdim. İnsana yardım etmeyi seviyorsanız bunu en kolay Sivil Toplum Kuruluşları’nda yapabilirsiniz.Her insanın olduğu gibi benimde bir siyasi görüşüm, yüreğimde yatan bir aslan var. Ama eğer olurda başkanlık görevine gelirsem bu zamana kadar olduğu gibi bu zamandan sonra da siyasi görüşümü federasyon binasına girmeden bırakıp görevimin başına geçeceğim. Bu görüşte olan bütün herkese kapımız açık olacak. Herkes istediği partiye oyunu atabilir ama bu konuların gündemi federasyon binamız olmayacak" ifadelerini kullandı.
“AB standartlarında projelerimiz olacak”
"AB standartlarında projeler üreteceklerinin altını çizen Tunç sözlerine şöyle devam etti:
ğiz. Bunu tabii ki de oluşturacağımız güçlü yönetimle gerçekleştireceğiz. 4 seneden beri dersimize çalışıyoruz, Sayın Başkanımız Ferhan Ademhan’dan da çok şey öğrendik. Federasyonumuza katkılarımız olacak. Ve Sayın Başkan açıklamasında yönetimde görev alabileceğini beyan etmişti. Kendisinin yönetimimizde yer alması bize ayrıdan güç verecektir. Bundan şeref duyarız. Dediğim gibi gençlik kollarından gelen biri olarak başkanlık görevine geldiğimiz zaman en büyük desteği gençliğimize vereceğiz. Sevgili Atamız Mustafa Kemal Atatürk ne dedi “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir.” Bu sözün doğruluğunun farkındayız. Gelecek zamanlarda gözümüzün arkada kalmaması için korkusuz, medeni cesareti yüksek, insanlığa hizmet etmeyi seven geçlik hazırlayacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımız yıllardır sürüyor. Artarak devam ettireceğiz."
Beşir Tunç kimdir?
İzmir Basmane semtinde Büyük Baba lakabıyla tanınan Beşir Tunç yardımseverliğiyle biliniyor, halk tarafından seviliyor. Diş sağlığı üzerine polikliniği var, kahvehane ve lokanta işletmeciliği de yapıyor. Tunç evli ve 2 çocuk babası.