İzmir’in Çeşme ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle CHP İlçe Örgütü tarafından binlerce kişinin katıldığı meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Çeşme ilçesinde binlerce vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte bir araya geldi. Ellerindeki bayrak, meşale ve Atatürk maskeleri ile şehirde tur atan vatandaşlar, sloganlarda attı. Vatandaşlara, çarşı esnafı ve tatilcilerde destek verdi. Çok sayıda tatilci, yürüyüşçüleri cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. CHP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Burada vatandaşlara seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkenin zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Sevgili dostlarım, bu zor süreçte bayramlarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemizin içinden geçtiği durumu hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.
CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ise konuşmasında bağımsızlık vurgusu yaparak, şöyle dedi:
"30 Ağustos; Umudun karanlığa galip gelişi, bir ulusun şahlanışıdır. Büyük zaferle birlikte Türk ulusu, Kemalist devrimler ışığında, milli egemenliği, bilimi, demokrasiyi, özgürlüğü kendisine vazgeçilmez bir yol olarak seçmiştir. Bu yol umudun yoludur. Bu yol bağımsızlık yolu, aydınlık geleceğin yoludur. Bugün de görüyoruz ki, bizi bu yolumuzdan alıkoymak isteyecek güçler hiç bir zaman eksik olmayacak. Fakat bizler, ’Bir canımız var o da bu millete feda olsun’ diyen Kılıçdaroğluyuz."