İzmir Birlik Vakfı geleneksel olarak düzenlediği birlik ve beraberlik iftarı verdi.
İzmir Birlik Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Ege Üniversitesi Rektör adayı Doçent Doktor Cüneyt Hoşcoşkun iftar yemeğini, Gaziemir Sarnıç Mahallesi’deki Ayakdaş Ayakkabı Fabrikası bahçesinde yaptı. Yemeğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, istişare kurulu üyesi Mustafa Şimşek, eski devlet bakanlarından Sabri Tekir, kurumların il müdürleri ve genel müdürleri katıldı.
İftarın ardından konuşan Doçent Doktor Cüneyt Hoşcoşkun Birlik Vakfı’nın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Birlik Vakfı’nın geçmişini anlatan Cüneyt Hoşcoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birlik Vakfı kurucularından olduğunu ve vakfın Türkiye’ye önemli hizmetler yapan şahsiyetler yetiştirdiğini söyledi. Hoşcoşkun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şehit düşen asker polis ailelerine baş sağlığı diledi. Hoşcoşkun sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer burada şu an huzur içinde oruçlarımızı açıp iftar yapabiliyorsak bunu vatanı ve milleti için canını feda eden şehitlerimize borçluyuz,onlara dua ediyoruz. Birlik Vakfı kurucularından TBMM Başkanı İsmail Kahraman da telefonla arayarak, yemeğe katılanlara selam ve dualarını iletti."