Kurulduğu ilk yıl Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükselme başarısı göstererek, İzmir’in birinci ligde mücadele eden tek şehir kadın basketbol takımı olan Becker 35 Albatros, takım ismini “Bornova Becker Spor” olarak değiştirdi. Aynı zamanda çok yönlü bir sosyal sorumluluk projesi olan takıma, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), hayata geçireceği sosyal projelerde destek verecek.
Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde elde ettiği başarılarla sezon boyunca İzmir’in gururu olan Becker 35 Albatros Kadın Basketbol Takımı, Bornova Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından, takım ismini Bornova Beckerspor olarak değiştirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir, Anadolu’ da golfün ilk kez oynandığı ilçe olan Bornova’nın sporda her zaman öncü olduğunu, bu alanda örnek teşkil edecek çalışmalara imza attığını söyleyerek; “en büyük amacımız, süper lige çıkma başarısı göstererek Bornova’ ya bir ilki daha yaşatmaktır” dedi.
“Başkan Atila’nın başarılı çalışmalarını izliyoruz”
İzmir’in en genç nüfusa sahip ilçesinin Bornova olduğunu hatırlatan Kebir, Bornova Belediyesi’ nin başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini, özellikle hayata geçirilen sosyal projelerden çok etkilendiklerini kaydetti. Kulübü’ nün kuruluş amacının özel çocuklar, maddi zorluk çeken kesimler, yaşlılar ve şiddet gören kadınlar için hayatlarına dokunacak projeler gerçekleştirmek olduğunu anlatan Kebir, bu noktada Bornova Belediyesi ile birçok projelerinin örtüştüğünü vurguladı. Türkiye’ nin en genç Belediye Başkanlarından biri olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ nın başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini söyleyen Volkan Kebir, özellikle Altındağ’ da yapımı bu yıl tamamlanan 2500 kişilik Atatürk Spor Kompleksi’ nin İzmir için çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Bornova Becker Spor’ un antrenman ve maçlarını dünya standartlarındaki bu tesiste yapacağını belirten Kebir, Bornova Belediyesi ve İZSİAD’ a katkılarından dolayı teşekkür etti.
İZSİAD’dan tam destek
Diğer taraftan İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) de Bornova Becker Spor’ a her türlü sosyal sorumluluk projelerinde destek vereceğini açıkladı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mukaddes Çelik, Bornova Becker Sporun sosyal sorumluluk projelerinde İZSİAD’ ın üyeleriyle birlikte gerekli katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukaddes Çelik, takımın yeni yapılan Atatürk Spor Komleksi’ndeki antrenmanını izleyerek oyunculara başarılar diledi.