Buca Belediyesi vatandaşların ellerinde kalan, bayatlamış ekmeklerini değerlendirmeleri için ilçe genelinde 120 noktaya bayat ekmek kutuları kurdu. Vatandaşların kutulara bıraktığı ekmekler düzenli olarak toplanarak sokak hayvanlarının beslenme odaklarına dağıtılıyor.
Buca Belediyesi çöpe atmaya elimizin varmadığı bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla hazırladığı bayat ekmek kutuları ile sokak hayvanlarına sürekli gıda bankası yarattı. İlçe genelinde 120 noktaya kurulan bayat ekmek kutuları vatandaşların ellerindeki bayatlamış ekmeklerini gönül rahatlığıyla bırakabileceği üniteler olarak kuruldu. Kutularda biriken ekmekleri toplayan Buca Belediyesi Temizlik ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin farklı noktalarındaki beslenme alanlarında sokak hayvanlarına dağıtıyor.
200 noktaya yaygınlaştırılacak
Sistem sayesinde vatandaşlar çöpe, sokağa atmaya kıyamadığı bayat ekmeklerini değerlendirirken, sokak hayvanları da yaz kış düzenli gıdaya kavuştu. Kutulara yerleştirilen su odakları da sıcak havalarda bunalan sokak hayvanlarının serinleme ünitesi oluyor. Vatandaşlar tarafından çok beğenilen uygulama kısa zamanda ilçe genelinde 200 noktaya yaygınlaştırılacak. Uygulamayı çok beğenen Bucalılar, bayat ekmeklerini değerlendirmede bu derece anlamlı çalışma gerçekleştiren Buca Belediyesi’ne teşekkür ederken, projenin tüm ilçelerde yaygınlaştırılması temennisinde de bulunuyor.