Buca Belediyesinden 8 Mart’ta kadınlara anlamlı bir hediye geliyor. Yenigün Mahallesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenecek törenle kapılarını açacak.

Buca Belediyesinde yatırım atağı 2017 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, işlevsellik açısından benzeri bulunmayan bir mekanı daha Buca’ya kazandırmaya hazırlanıyor. Yenigün Mahallesinde yapımı tamamlanan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 8 Mart’ta düzenlenecek törenle kapılarını açacak. Meslek edindirme kurslarıyla yılda 530 kadına, ders desteği ile 440 öğrenciye hizmet verecek olan merkezde, Buca Belediyesinin örnek projelerinden Pırlanta Merkezlerinin 7.’si de faaliyet gösterecek.

7. pırlanta merkezi de açılacak

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı, akademisyen, yazar Türkan Saylan’ın adının verildiği Çağdaş Yaşam Merkezi, kadınların vazgeçemeyeceği tam donanımlı yepyeni bir tesis olarak inşa edildi. Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarını artırmayı amaçlayan 3 katlı merkez, 850 metrekarelik bir alanda çok sayıda aktiviteyi bünyesinde barındırıyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kendilerine zaman ayıramayan Bucalı annelerin de derdine derman olacak. Buca Belediyesinin örnek projelerinden Pırlanta Merkezlerinin 7. şubesi de 8 Mart’ta açılacak Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içinde hizmet verecek.

Bu merkezde yok yok

Bucalı kadınlar Çağdaş Yaşam Merkezinde düzenlenecek takı tasarımı, ahşap boyama, moda tasarım ve bez bebek kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinirken; okuma yazma, işaret dili, diksiyon, aile içi iletişim ve talebe göre açılacak yabancı dil kurslarıyla kendilerini geliştirebilmeleri için yeni fırsatlara kavuşmuş olacak. Merkezde 20 adet dikiş makinesinin yer aldığı derslikte ise İŞKUR ile işbirliği içerisinde açılacak günlük yevmiyeli, iş garantili makineli dikiş nakış kursu ile kadınlar meslek sahibi olup, yepyeni başlangıçlara imza atabilecek. Merkezde ayrıca, çeşitli eğitimlerin ve etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salon, fitness, aerobik, pilates, zumba kurslarının verileceği spor salonu, 2 adet kafeterya ile mini açık hava sineması da yer alacak.