Yoğun eğitim temposunun ardından tatil heyecanı yaşayan çocuklara Buca Belediyesi’nden sürpriz bir hediye geldi. Belediye, “Haydi Çocuklar! Çeşme’ye Gidiyoruz” sloganıyla geçen yıl başlattığı Çeşme gezilerini bu yıl da sürdürme kararı aldı.
Buca Belediyesi’nin “Haydi Çocuklar! Çeşme’ye Gidiyoruz” sloganıyla geçen yıl başlattığı Çeşme gezileri bu yıl da devam edecek. İlçede yaşayan çocukların yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmeleri için yaz kursları açan Buca Belediyesi, 27 Haziran’dan itibaren yaklaşık bin çocuğu da günübirlik Çeşme’ye tatile götürecek. 11-15 yaş arasındaki çocukların katılacağı ve haftada 4 gün gerçekleştirilecek gezilerde, çocuklar profesyonel eğitmenler eşliğinde tenis oynayıp, Ilıca Plajı’nda denize girecek.Gezilere katılmak isteyen çocukların velilerinin mahallelerindeki muhtarlıklara başvurması yeterli olacak.
Buca’da yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarını kapsayan projede, haftanın 4 günü mahallelerinden otobüslerle alınan çocuklar, eğitmen ve gözetmenleri eşliğinde keyifli bir yolculuğa çıkacak. Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden olan Çeşme’de birer saatlik tenis eğitimi alacak olan çocuklar, Ilıca Plajı’nda denize girip, gönüllerince eğlenecek.