Buca Belediyesi üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih döneminde giren öğrencilere tercihlerini belirlemede destek olmak amacıyla düzenlediği “Üniversite Tercih Günleri” devam ediyor. Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi ile Çamlıkule Semt Evi’nde rehberlik ve psikolojik danışmanlar eşliğinde düzenlenen tercih günlerinden tüm Bucalı üniversite adayları yararlanabiliyor. Dört günde 98 adayın destek aldığı program 2 Ağustos’a kadar devam edecek.
Buca Belediyesi’nin ailelerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla projelendirip, yılda 1000 öğrenciye ücretsiz ders desteği verdiği Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) ve ÇamlıkuleSemtevi’nde “Üniversite Tercih Günleri” yoğun ilgi görüyor.
Türkiye’de her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği üniversite sınavının ardından tercih döneminin başlamasıyla birlikte Buca Belediyesi, alanında uzman öğretmenlerle danışmanlık hizmeti veriyor. Öğrenciler, aldıkları puanların dışında istek ve taleplerine göre uzmanlık eğitimi alacağı üniversite ve bölümleri danışmanlar eşliğinde belirliyor.Çamlıkule Semt Evi ile Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde açılan programlara dört günde 98 öğrenci başvuru yaparak, tercihlerini belirlemede destek aldı.
Belediye’nin açtığı ücretsiz ders desteği programından yararlanan öğrencilerin yanı sıra Bucalı tüm üniversite adaylarının yararlanabildiği destek programı, birçok öğrencinin geleceğini ve kendilerine uygun üniversite tercihi yapabilmelerini amaçlıyor.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlar eşliğinde yapılan “Üniversitesi Tercih Günleri” 2 Ağustos’a kadar hafta içi 13.00- 17.00 saatler arasında düzenleniyor.