Buca Belediyesi tarafından yapılacak dünyada eşi benzeri olmayan Buca’nın Ses İzleri Anıtı projesinde ses kayıt işlemleri tamamlandı. Anıtın oluşumuna katkı koymak ve geleceğe sesiyle bir iz bırakmak isteyen binlerce İzmirli meydana kurulan kayıt odalarına akın etti. 2 bin ses kaydının alındığı anıtın inşası ve meydan düzenlemesi 4 ayda tamamlanacak.
Buca Belediyesi’nin Buca Koop’a modern bir meydan kazandırmak için yapacağı düzenlemede yer verdiği ve dünyada eşi benzeri olmayan Buca’nın Ses İzleri Anıtı projesinde ses kayıt işlemleri tamamlandı. Anıtın oluşumuna katkı koymak ve geleceğe sesiyle bir iz bırakmak isteyen binlerce İzmirli meydana kurulan kayıt odalarına akın etti. 2 bin ses kaydının alındığı anıtın inşası ve meydan düzenlemesi 4 ayda tamamlanacak. Buca Koop Meydanı’nda yükselecek anıt için ses kaydı yaptıranların isimleri kaideye yazılacak ve ses izlerinden çıkarılacak figürlerle Anıt kitapçığı oluşturulacak.
ANIT KİTAPÇIĞI HAZIRLANACAK
Bucalıların ses izlerini almak için Buca Koop Meydanı’na tavanında testilerin asılı olduğu ses kaydedici odalar kuran Heykeltraş Ekin Erman ve ekibi, kent sakinlerinin bu testilere vurmasıyla çıkan sesleri kaydederek, bilgisayara aktırdı. Ses frekansları arasında oluşan figürleri kalıplara döken sanatçı, meydandaki anıtın motiflerini bu figürlerden oluşturacak. Meydanda kurulan kayıt odalarına yoğun talep gösteren 7’den 70’e binlerce Bucalı, sesiyle Buca’da iz bırakmak için birbiriyle yarıştı. Kentlerine böylesi ilginç ve dünyada benzeri olmayan bir anıt yapılacağını duyan Bucalılar hem projeyi incelemek hem de iz bırakmak için kayıt odalarını doldurdu. Özellikle minik öğrenciler geleceğe ses izlerini bırakmak için birbiriyle yarıştı. Bugüne kadar 2 bin ses kaydı aldıklarını açıklayan Heykeltraş Ekin Erman, 4 ay sürecek çalışmanın ardından meydanda kurulan ses kayıt ünitelerinde ses izi bırakan tüm vatandaşların adının anıta yazılacağını ve ses izlerinde oluşan figürlerden anıt kitapçığı yapılacağını söyledi.
BUCA KOOP’UN CAZİBE MERKEZİ
4 ayda tamamlanması planlanan Buca Koop Meydanı’nda Buca’nın Ses İzi Anıtı dışında; oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcılarında yer alacak. Meydana bağlanan 4 yan yolda, sinyalizasyon sistemleri dahil olmak üzere tümüyle yeniden düzenlenecek. Projenin tamamlanması ile bölge modern bir yaşam alanına kavuşurken, yapılması planlanan sanatsal dokunuşlarla Buca Koop cazibe merkezi haline gelecek.