İzmir ve çevre illerden üye eczacıların katılımıyla düzenlenen Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) 6. Olağan Genel Kurulu, Anemon Ege Sağlık Oteli’nde gerçekleşti. Toplantıda ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu ve ekibi güven tazeledi.
İzmir ve çevre illerden üye eczacıların katılımıyla gerçekleşen Çevreci Eczacılar Kooperatifi Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışta konuşan ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Şule İlkkurşunlu, "Her yıl dostların arasında olduğum duygusuna kapılıyorum. İnsanlar ne yaptığınızla değil, neden yaptığınızla ilgileniyor. Onları ilgilendiren sizin neye inandığınız. Ve siz, sizin inandıklarınızla, inanan insanlarla yürüyorsunuz. Ortaklarımızı Edremit’ten, Sakarya’dan buraya getiren gerçekten ortak şeylere inanıyor olmamızdır. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
EKO-ECZANE
Dünyadaki çevre kirliliğinin her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaştığını anlatan İlkkurşunlu, "Bilim insanları, sera gazı emisyonları artışı böyle devam ederse bir eşik atlanacağını ve geri dönüşün olmayacağını söylüyor. Bu gerçekten ciddi bir konu. Çünkü son buzul çağı ile bugün arasındaki ısı farkı beş derece. Bugüne kadar sanayisiyle, lüks yaşamıyla, savaşıyla bu hale getirdikleri dünyayı şimdi toparlamaya çalışıyorlar. Bizlerin sürdürülebilir bir dünya için sürdürülebilir önlemler almamız lazım. Bunu yapacak özel bir iş dalı, meslek yok. Her meslek, her insan kendi işini yaparken dünyanın sürdürülebilirliliğini sağlama kurallarını oluşturarak yapacak. Buna sürdürülebilir kalkınma diyor. ÇEKOOP olarak eczacılık mesleğinin sürdürebilir kalkınma ilkelerini oluşturmak, bu ilkeleri hayata geçirme çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bunun adına EKO-ECZANE dedik. Eczacılık mesleği nasıl yapılırsa dünyayı kirletmeden hatta katkı koyarak yapılması gerektiğini sağlayacak bir çalışma. Önümüzdeki dönemin en önemli çalışması bu olacak" diye konuştu.
ATIK GETİRME MERKEZİ TEBLİĞİ
Eczanelerin atık ilaçlarının imhasıyla ilgili yönetmelikler değiştiğinin altını çizen İlkkurşunlu, şöyle devam etti: "Çevre Bakanlığı Atık Getirme Merkezi Tebliği’ni yayınlandı. Tebliğ halkın elindeki atık ilaçların toplanmasını da içeriyor. Atık ilaçlar birçok atık gibi belediyelerin sorumluluğuna verildi. Türkiye illeri üç kategoriye ayrıldı. İzmir 15 ille birlikte birinci kategoride yer aldı. Bu 15 ilin ilçe belediyeleri 2016 yılı sonuna kadar atık getirme merkezlerini kurmuş olmak zorunda. Bundan sonraki hedef yetkilendirilmiş kuruluşların belirlenerek atık ilaçların Türkiye’nin her yerinde toplanarak imha ettirilmesinin sağlanması olacak. Bizim için olmazsa olmaz, halkın elindeki atık ilaçların eczaneler aracılığı ile toplanmasıdır."
YENİ YÖNETİM
EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Eczacı Vecihi Özerdemli’nin divan başkanlığını yaptığı kongrede divan üyeleri Ecz. Serap Ünal ve Ecz. Berna Barut Bayram’dan oluştu. Seçim sonucunda yönetim kurulu üyeliklerine Şule İlkkurşunlu, Adnan Aygan, Seval Ünlüerler, Demet Müzehher Toker, Ayşem Jale Kıhtır, Eda Çağında, Mustafa Çağdaş Gündüz seçildi. Denetleme kurulu üyeliklerine Hülya Çetişkol Topçu, İldeniz Atabey Şahin ve Cemaleddin Saraç getirildi.