Alman Westend Project Orkestrası ile İzmir Sanat Çok Sesli Korosu, İzmir’in Çeşme ilçesinde ortak bir konserle sanatseverlerle buluştu.
Çeşme ilçesindeki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilen Alman Westend Project Orkestrası ile İzmir Sanat Çok Sesli Korosu konserini çok sayıda sanatsever izledi. Klasik Batı Müziği’nin yanı sıra Türk Müziği’nin sevilen türkülerinin seslendirildiği konser, sanatseverlere müzik dolu dakikalar yaşattı. İzmir Sanat Çok Sesli Korosu’nu şef Nuran Altar yönetirken, Westend Project Orkestrası’nın başında da saksafoncu Peter Dahm vardı. Konserde, Türk - Alman taraflarının performansı göz doldurdu.
KONSER BİTTİ, KATILIMCILARIN İSTEĞİ BİTMEDİ
İzmir Sanat Çok Sesli Korosu şefi Nuran Altar, orkestra ve koronun üçüncü kez bir araya geldiğini belirterek, "Bremenliler misafirperverliği İzmir’de, İzmirliler de Bremen’de yaşadılar. Bu müzik dolu karşılaşmalarımızda birbirimizi tanıyıp, köklü dostluklar oluşturduk. Kulturwerkstatt Westend, Bremen ve İzmir kardeş şehirlerinin müzik dalında, resmi düzenleyicisi olduğu için, başladığımız değiş tokuşu devam ettirmek ve yoğunlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.
Kilise’deki konseri izleyen Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bremen Eyaleti eski Milletvekili Ruken Aytaş da, şöyle konuştu:
"İzmir ve Bremen, kardeş şehirler olarak, birçok ortak projeye imza attılar. Müzik alanındaki bu güzel ortaklık, umut ediyorum ki hiç kopmayacak. Türk ekibi, bu projeyi gönüllülük bazında gerçekleştirmiş olmalarına rağmen, oldukça profesyonel müzik anlayışıyla gerçekleştiriyorlar. Sizlere Bremenli müzik dostlarından sevgi ve selam getirdim."
Konser sonunda katılımcılar ortaya konan başarılı performansı ayakta alkışladı. Yoğun alkış nedeniyle Alman Westend Project Orkestrası ile İzmir Sanat Çok Sesli Korosu iki eser daha seslendirerek konseri sonlandırdı.