İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün Bornova’daki yeni hizmet binası, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve emniyet personellerinin katılımı ile açıldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün Bornova’daki yeni hizmet binasının açılışı için tören düzenlendi. Açılışa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atillla, İzmir Emniyeti Şube Müdürleri, ilçe müdürleri ve polis memurları katıldı. Bozyaka’da bulunan Çevvik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının 53 dönümlük Bornova’daki yeni binada hizmet vereceği kaydedilirken, açılışta konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir emniyetinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uzunkaya, " Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’müz başta toplumsal olaylar olmak üzere, kamu düzeni ve huzuru bozabilecek olan olaylara, asayiş olaylarına ve diğer olaylara müdahale etmek üzere kurulan oldukça etkili bir birimimiz. Geçen yıl bin 250 sayısına ulaşan bu yıl için bin 500’leri hedeflediğimiz Çevik Kuvvet personelimizin son bir yıl içinde Güneydoğu’daki operasyonlar ve sonrasında Doğu illerimizin personel istihdamının her yıldan iki kat fazla tutulması nedeniyle başta ilimiz olmak üzere tüm illerden eksiltmeler yapıldı. Şu an sayımız 700’lerin altına düştü. Bu personelin önümüzdeki süreçte bin üzerine çıkartılarak hem ilimizin hem de bölge illerin toplumsal faaliyetlerindeki etkili ve şu ana kadarki aktif rolünü üstleneceğini temenni ediyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz alanda, personelimizin spor ve etkinliklerini yapabilecekleri spor salonları, kütüphane, mescit, yemekhane, misafirhane ve dinlenme salonları bulunuyor. Çok önemli bir görevi olan Atlı Polis birliğimizi de şu anda bulunduğu sağlıksız koşullardaki ortamından en kısa zamanda bu yerleşke içinde kendileri için planlanan alana nakli yapılacak" dedi.
Emniyet ihtiyacının toplumun ve insanın asıl ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Erol Ayyıldız ise şöyle konuştu:
’’Bunun çağın insanına bulunduğu çevreye uygun bir şekilde yerine getirmek de devletlerin asli görevleri arasındadır. Tabi bunu yerine getirirken temel hak ve özgürlükleri göz önünde bulundurmak, insan hakları çerçevesinde bunu yerine getirmek önemli. Dolayısıyla toplumun beklediği o emniyeti sağlamak, devlet olarak bizim belli bir eğitimi ve bu anlamdaki fiziki şartları yerine getirmemizi gerektirir. Açılışını yaptığımız her ne kadar sıfırdan olmasa da biraz da imece usulü oldu. İmece usulü bu millete mahsus bir sistemdir. Eski binanın bu hale gelip hizmete sunulması bu anlamda önemli’’ dedi.
Konuşmaların ardında, bahçede güvenlik güçlerinin kaza ve belalardan korunması amacıyla iki adet küçükbaş kurban kesilerek dua okundu. Törende sonra Vali Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve beraberindekiler, Çevvik Kuvvet Müdürlüğü’nün spor kompleksini, yemekhanesini ve idari binasını gezdi.